Subiect "PENSIONARE ANTICIPATA" Deschis de SIBIAN IOAN ALEXANDRU la data: 02/18/2022 2:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIONARE ANTICIPATA
Scris de: SIBIAN IOAN ALEXANDRU la data: 02/18/2022 2:21am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog frumos daca se poate o verificare de introducere date , cand m as putea pensiona anticipat fara penalizare si daca in cazul acesta as avea si drept de munca ?
Re: PENSIONARE ANTICIPATA
Scris de: la pensie la data: 02/18/2022 8:00am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 09 octombrie 2026 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare al dv de 35 ani la data depunerii dosarului.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca va completati stagiul de cotizare cu 1 an si 8 luni (dupa 01 martie 2022) si realizati stagiul complet de cotizarede 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada stagiului militar.
Am verificat datele introduse de dv si am gasit o singura eroare daca ati intentionat sa faceti calculul pensiei anticipate partiale, ceruta in acest an si anume aceea ca ati introdus in program perioada stagiului militar care nu se ia in calculul unei astfel de pensii.
Scris de: SIBIAN IOAN ALEXANDRU la data: 02/18/2022 8:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cu pensie anticipata ,cu 43 ani stagiul de cotizare am si drept de munca ?.Multumesc !
Scris de: la pensie la data: 02/18/2022 9:57am
Actuala lege a pensiilor 263/2010 prevede ca cei care se pensioneaza cu pensie anticipata, nediminuata, nu au dreptul sa cumuleze aceasta pensie cu salariu obtinut prin angajare cu contract de munca, considerata munca dependenta. In schimb pot cumula pensia cu castigurile din o activitate independenta cum ar fi persoanele fizice autorizate.
Este posibil ca noua lege a pensiilor, care va inlocui actuala lege, sa aiba prevederi diferite.
Scris de: Mihai Filipiuc la data: 02/19/2022 11:43am
Gen:masculin
Data nasterii:09.03.1965
Stagiul de cotizare:39ani
Alte date:
Intrebare:Cand pot sa ies la pensie anticipata.
Scris de: la pensie la data: 02/20/2022 9:21am
Pentru domnul Filipiuc
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 09 martie 2030 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani adica la data de 09 martie 2025. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare al dv, de 35 ani, la data depunerii dosarului.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 4 ani si realizati stagiul total de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate cum ar fi cel pentru stagiul militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1