Subiect "calcul pensie" Deschis de gindila valentin la data: 02/19/2022 1:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: gindila valentin la data: 02/19/2022 1:18am
Gen:m
Data nasterii:10.11.1966
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:
Intrebare:Va rog puteti verifica datele bagate de mine la calcul pensie precizez ca vreau sa ies cu data de 15 octombrie 2022 si daca este corect ce am bifat acolo si mai am o intrebare daca bag dosar in octombrie mai pot lucra in continuare pina iese decizia specific ca lucrez la stat sant bugetar cit pot tine decizia ca sa anunt ca ies la pensie angajator,multumesc.
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 02/19/2022 7:42am
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre august 1989 - iulie 1991 3 %
Intre august 1991 - martie 1992 6 %
2 In perioada inainte de aprilie 2001 ati introdus sporuri in % si in suma fixa care nu stim ce reprezinta si nu stim daca este corect sa fie introduse. In aceasta perioada sunt luate in calculul pensiei sporurile cu caracter permanent.
Scris de: gindila valentin la data: 02/19/2022 8:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc sporurile sant permanente pt conditii grele si fidelitate asa imi scrie in adeverenta de la angajator si cu decizia de pensionare pot lucra pana imi iese decizia si cand trebuie sa anunt angajator.
Scris de: GicaH la data: 02/19/2022 10:03am
gindila valentin :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc sporurile sant permanente pt conditii grele si fidelitate asa imi scrie in adeverenta de la angajator si cu decizia de pensionare pot lucra pana imi iese decizia si cand trebuie sa anunt angajator.

Acele sporuri, chiar daa angajatorul a scrus in adeverinta ca sunt permanente, nu sunt luate in prezent in considerare, doar daca se va aplica legea 127/2019, sau alte reglementari ce se au in prezent in vedere.
Nu ati scris ce fel de pensie o sa solicitati.
Daca este anticipata sau anticipata parțial, puteti lucra pana cand doriti, dar punerea in plata se face cand incetati activitatea si duceti dovada la CJP.
Daca este pensie limită de varsta puteti lucra pana ce CJP va anunta angajatorul si atunci puteti incheia un nou contract si cumula pensia cu salariul.
Scris de: la pensie la data: 02/19/2022 11:20am
Daca sporurile sunt pentru conditii grele de munca si de fidelitate acestea sunt cu caracter permanent si se iau in calculul pensiei conform prevederilor actualei legi a pensiilor.
Asa cum v-am precizat in raspunsul nostru la un mesaj anterior pentru 11 ani lucrati in grupa I asimilata cu conditii speciale si 13 ani lucrati in grupa conditii deosebite, in prezent, aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta.
Din punct de vedere al legii pensiilor si al codului muncii aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariu si deci aveti dreptul sa lucrati in continuare dupa depunerea dosarului de pensionare si pentru faptul ca, teoretic, exista posibilitatea sa fie respins dosarul de pensionare.
Dupa primirea deciziei de pensionare codul muncii prevede ca sa anuntati angajatorul ca aveti decizie de pensionare. Codul muncii nu prevede sanctiuni, nu stim ce prevede regulamentul de ordine interioara al angajatorului dv.
Scris de: gindila valentin la data: 02/19/2022 11:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am modificat si sporurile am trecut exact ce este trecut in carnet de munca salariul + sporurile in suma fixa iar diferenta vad ca este infima,multumesc mult si sanatate.
Scris de: gindila valentin la data: 11/11/2022 4:11am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc mult pt program calcul pensie a iesit exact asa cum am calculat pe program, multa sanatate .
Scris de: la pensie la data: 11/11/2022 9:14am
Ne bucuram ca am putut sa va fim de folos.
Multumim pentru urari.
Noi va dorim pensie lunga cu sanatate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1