Subiect "calcul stagiu cotizare" Deschis de Osaceanu Cornel la data: 02/20/2022 6:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul stagiu cotizare
Scris de: Osaceanu Cornel la data: 02/20/2022 6:00am
Gen:M
Data nasterii:19.03.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Care este diferenta dintre "punctaj pensie" si "punctaj corectat", obtinut in urma prelucrarii datelor in aplicatia-calcul pensie-?
Va multumesc!
Re: calcul stagiu cotizare
Scris de: la pensie la data: 02/20/2022 10:02am
Modul de calcul al pensiei este urmatorul :
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind veniturile lunare realizate de dv la salariul mediu pe economie din luna respectiva
- Se calculeaza un punctaj anual impartind suma punctajelor lunare din anul respectiv la 12.
- Se calculeaza un punctaj mediu anual al pensiei impartind suma punctajelor anuale realizate pe toata perioada lucrata la stagiul completat de cotizare, care depinde de data de nastere. In cazul dv stagiul complet de cotizare de 35 ani. Aceast punctaj este denumit in program "punctaj pensie".
-Daca se iese initial la pensie dupa 01 ianuarie 2011 se acorda un indice de corectie care se inmulteste cu "punctajul pensiei" si rezulta "punctajul corectat". Anul acesta indicele de corectie acordat la iesirea initiala la pensie este de 1,41 si acesta se introduce in pagina de intrare in program in caseta corespunzatoare folosind punctul in loc de virgula. Dumneavoatra nu ati introdus indice de corectie si din aceasta cauza cele doua punctaje sunt egale.
- Se clculeaza valoarea pensiei inmultind punctajul corectat al pensiei cu valoarea punctului de pensie din luna in care se plateste pensia.

Daca doriti o verificare a datelor introduse in program (unde am constatat mai multe erori) va rog sa reveniti si sa precizati cand doriti sa depuneti dosarul de pensie si pentru care tip de pensie.
Scris de: Osaceanu Cornel la data: 02/21/2022 3:34am
Data nasterii:19.03.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
As dori depunerea cererii de pensionare in 2023, la implinerea varstei de 63 ani, pt. limita de varsta, rugandu-va totodata sa-mi spuneti daca indeplinesc conditiile de pensionare si eventual sugestii pentru indreptarea eventualele erori facute la introducerea datelor in programul "calcul pensii" in vederea obinerii unui rezultat cat mai apropiat de realitate.
Va multumesc mult!
Scris de: la pensie la data: 02/21/2022 4:19am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca, in data de 19 martie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 4 ani intregi lucrat in gr I de munca nu beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca deoarece acesta se acorda pentru stagii de minim 5 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 4 ani intregi lucrat in conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in data de 19 martie 2023.

Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii:
1. In pagina de intrare ati introdus indice de corectie de 1,41 insa in prezent nu stim daca in anul 2023 se va acorda acest indice de corectie. Daca actuala lege a pensiilor nu va fi inlocuita pana la data iesirii dv la pensie pentru limita de vrsta este probabil ca acest indice de corectie sa fie acordat si in anul 2023.
2. Anul universitar incepe la 01 octombrie si se incheie la 30 septembrie cu exceptia ultimului an daca angajarea s-a facut inainte de 01 octombrie .
Deci in cazul dv in septembrie 1980 codul corect este "-" iar in lunile august si septembrie1984 codul corect este "F".
3. Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1987 - septembrie 1989 3 %
Intre octombrie 1989 - martie 1992 6 %
4. Dupa luna septembrie 1992 si chiar dupa aprilie 2001 ati continuat sa introduceti sporuri in % si in suma fixa iar in aceste perioade era prevazut ca sporurile sa fie incluse in salariul inscris in carnetul de munca. Verificati ca aceste sporuri sa nu fie luate in calcul de doua ori.
Scris de: Osaceanu Cornel la data: 02/22/2022 8:18am
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am refacut calculul in urma sugestiilor dvs., am scazut % vechime in munca, si am pastrat numai sporurile pe care le am identificat si in "Informatii din carnetul de munca" si am constatat o diferenta in plus, aferenta perioadei 2001-2010, dintre punctajul rezultat din "Stagiile anuale" si cel determinat prin aplicatia dvs. Care ar putea fi explicatia?
Pt. perioada ulterioara anului 2010, punctajele au coincis intre cele doua surse de informatii.Precizez cele doua situatii le am obtinut de la Casa de pensii folosin contul personal
Va multumec mult si scuze deranj!
Scris de: la pensie la data: 02/22/2022 9:29am
Nu avem informatiile necesare pentru o astfel de analiza,
Singura explicatie este ca ati introdus in calcul sume diferite fata de calculul facut de casa de pensii.
Pentru o prima verificare analizati :
- Daca sumele introduse in programul de pe site sunt cele din coloana "Sume pentru care s-a platit CAS" din evidenta casei de pensii.
- Daca dupa decembrie 2008 ati optat sa contribuiti la pilonul II de pensii si nu ati selectat aceasta optiune in programul de pe site.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1