Subiect "vreau sa ies la pensie la 60 ani" Deschis de Marian la data: 02/25/2022 2:18pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vreau sa ies la pensie la 60 ani
Scris de: Marian la data: 02/25/2022 2:18pm
Gen:masculin
Data nasterii:4-nov-1963
Stagiul de cotizare:32,6 ani
Alte date:Intr un subiect anterior mi sa spus ca trebuie sa mai lucrez minim 9 luni sa fac 35 ani si sa ies la pensie la 63 ani pt ca am 6 ani grupa 2 si beneficiez de o reducere de 2 ani, ,doresc sa ies la pensie anticipat partial la 60 ani,acum sunt in somaj de pe 22 feb timp de 1 an pana in 22 feb 2023,deci o sa am o vechime de 33,6 ani(32,6+1 somaj) ,mentionez ca nu mai doresc sa lucrez dupa somajul de 1 an,niciodata
Intrebare:pe langa cei 33,6 ani SE MAI ADAUGA CEI 2 ANI castigati din grupa si voi depasi 35 ani ca sa pot iesi la 60 ani sau va mai trebui sa merg la munca inca 1,6 ani sa fac 35 ani iar apoi sa depun dosarul,multumesc
Re: vreau sa ies la pensie la 60 ani
Scris de: la pensie la data: 02/27/2022 9:46am
In mesajul anteripr ati dat alte date privind stagiul de cotizare lucrat in grupele de munca deoarece ati mentionat ca din cei 6 ani lucrati in grupele de munca 1 an a fost lucrat in grupa I.
In plus nu v-am precizat ca beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar de 2 ani ci de 1 an si 9 luni.
Conform datele prezentate acum aveti urmatoarele drepturi la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca, in data de 04 noiembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 35 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in data de 04 noiembrie 2026,
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani, adica in data de 04 noiembrie 2023, luand in calcul stagiul de cotizare suplimentar pentru stagiile lucrate in grupa de munca. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare al dv, de 35 ani, la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1