Subiect "Calcul Pensie din venituri PFA" Deschis de Dorian la data: 02/28/2022 6:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul Pensie din venituri PFA
Scris de: Dorian la data: 02/28/2022 6:51am
Gen:M
Data nasterii:25.11.1967
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:Timp de aproape 2 ani am desfasurat activitati ca PFA, avand venituri variabile , uneori destul de mari. Cum pot sa aflu , astfel incat sa trec si in tabel care este cuantumul pentru aceasta perioada si daca in perioadele in care am avut si venituri din salarii si venituri din PFA , acestea se cumuleaza
Re: Calcul Pensie din venituri PFA
Scris de: la pensie la data: 02/28/2022 10:02am
Baza de calcul a punctajului pensiei este diferit in perioada inainte de aprilie 2001 fata de perioada dupa aceasta data si din aceasta cauza era indicat sa precizati in ce perioada se afla cei doi ani .
Presupunand ca acesti doi ani se afla dupa 01 aprilie 2001 va precizam:
Sumele care se iau in calculul punctajului pensiei din activitatea de PFA sunt cele pentru care ati platit contributie de asigurari sociale (CAS) prin declaratia anuala.
Aceste sume se cumuleaza cu sumele castigate prin contract de munca,
Aceste sume castigate pe activitatea de PFA pot fi aflate prin :
- Consultarea declaratiilor anuale depuse de dv la administratia financiara
- Deschiderea unui cont personal pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP)
- Cererea de la CNPP "Situatia stagiului realizat dupa 01 aprilie 2001" si veti folosi din situatia care vi se da, a sumelor pentru care s-a platit CAS. Acestea sunt sumele cumulate din activitatea de PFA si prin contract de munca.
Re: Calcul Pensie din venituri PFA
Scris de: Dorian la data: 04/08/2022 8:02am
Gen:M
Data nasterii:25.11.1967
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns. Da! era vorba de un ani de dupa 2001, 2012-2015
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1