Subiect "Dosar respingere pensie si redepunere" Deschis de OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/02/2022 6:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Dosar respingere pensie si redepunere
Scris de: OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/02/2022 6:31am
Gen:F
Data nasterii:06.08.1966
Stagiul de cotizare:37 ANI
Alte date:CERTIFICAT DE HANDICAP pentru iesire la pensie la limita de virsta
Intrebare:Ce formular imi trebuie ca sa depun?
Mentionez ca mi-a fost respins dosarul ca nu am avut stagiul de 23 ani si 2 luni
Re: Dosar respingere pensie si redepunere
Scris de: la pensie la data: 03/02/2022 8:56am
Nu ati mentionat ce grad de handicap si cand ati dobandit acest handicap dar din mesaj deducem ca aveti handicap accentuat si l-ati dobandit dupa angajare.
Conform prevederilor art 58 litera b) din legea pensiilor 263/2010 persoanele care au certificat de handicap accentuat au dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 10 ani daca dupa dobandirea handicapului au mai lucrat o perioada egala cu doua treimi din stagiul complet de cotizare.
Dv conform datei de nastere aveti varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni si stagiul complet de cotizare de 34 ani si 9 luni.
Deci aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 52 ani si 11 luni daca dupa dobandirea handicapului ati lucrat un stagiu de cotizare de 23 ani si 2 luni.
Din raspunsul dat de Casa de pensii rezulta ca dv nu indepliniti conditia sa fi lucrat un stagiu de cotizare de 23 ani si 2 luni dupa dobandirea handicapului si nu puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta pana la varsta de 62 ani si 11 luni daca nu realizati in stare de handicap acest stagiu.
Mai aveti urmatoarele drepturi la pensie :
Pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 57 ani si 11 luni adica in data de 06 iulie 2024 chiar daca nu mai lucrati pana atunci. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Pensie anticipata, nediminuata dupa varsta de 57 ani si 11 luni adica dupa data de 06 iulie 2024 daca mai lucrati si realizati stagiul de cotizare de 42 ani si 9 luni si daca pana atunci nu ati cerut pensie anticipata partiala.
Scris de: OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/03/2022 1:08am
Gen:f
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:certificat de handicap pentru iesire la pensie limita de virsta
Intrebare:boala este din copilarie dar in urma unor probleme de sanatate acel certificat spune ca data dobandiri handicapului este cu data de 01.11.1999, am depus dosar de pensie in data de 02.12.2021 si mi-a fost respins cu data de 16.12.2021 motivul a fost ca nu am acei 23 ani si 2 luni, aceei 23 ani si 2 luni ii voi face in 01.01.2023, intrebarea mea cum voi putea redepune dosarul de pensie si ce formular trebuie sa complectez,
va multumesc anticipat!
Scris de: la pensie la data: 03/03/2022 2:01am
Sfatul nostru este sa retrageti dosarul respins, pentru a evita riscul sa se rataceasca, si sa-l redepuneti in data de 03 ianuarie 2023.
La redepunerea dosarului inlocuiti cererea de pensionare mentionand ca cereti pensie pentru limita de varsta incepand cu data de 01 ianuarie 2023.
Scris de: OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/03/2022 2:39am
Gen:f
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:certificat de handicap pentru limita de virsta
Intrebare:mi-au dat doar cartea de munca a spus ca nu-mi dau dosarul ca ramine la ei si trebuie sa depun o cerere cu dosarul de respingere fara cartea de munca, nu stiu care e procedura pentru a lua tot dosarul le am explicat ca am foarte multe documente in original
,,dosarul de respingere ramane in arhiva casei de pensii, puteti sa va luati doar originalul cartii de munca joi de la arhiva de la 9-14 insotita de copie decizie de respingere si buletin.o zi buna

Show original message

--
Serviciul Relatii cu Publicul, ws270 BM
Casa Locala de Pensii Sector 2 Bucuresti
Tel. 031.805.24.39''
acesta este raspunsul lor
va multumesc anticipat!
Scris de: Dorin Ignat la data: 03/03/2022 2:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
1. Stagiul de cotizare este de 23 ani si 4 luni (2/3 din 35 ani)
2. Intr-adevar, trebuie recuperat dosarul, acolo este si originalul certificatului de incadrare in grad de handicap. Probabil ca mai aveti un exemplar (eu am primit doua), dar daca il depuneti pe al doilea la urmatorul dosar, nu veti avea originalul la nevoie.
Scris de: OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/03/2022 4:00am
Stagiul de cotizare:37 ANI
Alte date:CERTificat de handicap pensie la limta de virsta
Intrebare:certificatul de handicap pentru pensie la limita de virsta este in copie la dosar, nu mi s-a cerut originalul
Scris de: Dorin Ignat la data: 03/03/2022 4:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Interesant, la mine s-a cerut originalul. Dar chiar am primit 2 exemplare, unul pentru casa de pensii (Iasi) si unul pentru mine.
Verificati si dvs, stagiul minim de cotizare este 23 ani si 4 luni. Dosarul s-ar depune la 1 martie
Scris de: OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/03/2022 6:17am
Stagiul de cotizare: 37 ani
Alte date:CERTIFICAT de handicap pentru limita de virsta
Intrebare:nu este 23 ani si 2 luni?
din 01.11.1999 pina 01.01.2023 se fac 23 ani si 2 luni, eu asa stiu
Scris de: la pensie la data: 03/03/2022 7:41am
Stagiu de cotizare necesar este 23 ani si 2 luni pentruca dv aveti stagiul complet de cotizare de 34 ani si 9 luni nu 35 ani cum are domnul Ignat iar doua treimi din 34 ani si 9 luni fac 23 ani si 2 luni.
Parerea noastra este, ca daca cei de la Casa de pensii v-au asigurat ca dosarul nu se va ratacii, sa lasati dosarul la casa de pensii si in data de 03 ianuarie 2023 sa depuneti numai cererea de pensionare. Retineti numarul dosarului dv de pensie pentru a fi mentionat la depunerea noii cereri.
Scris de: OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/04/2022 1:10am
la pensie :
Stagiu de cotizare necesar este 23 ani si 2 luni pentruca dv aveti stagiul complet de cotizare de 34 ani si 9 luni nu 35 ani cum are domnul Ignat iar doua treimi din 34 ani si 9 luni fac 23 ani si 2 luni.
Parerea noastra este, ca daca cei de la Casa de pensii v-au asigurat ca dosarul nu se va ratacii, sa lasati dosarul la casa de pensii si in data de 03 ianuarie 2023 sa depuneti numai cererea de pensionare. Retineti numarul dosarului dv de pensie pentru a fi mentionat la depunerea noii cereri.

VA rog sa-mi spune-ti si mie trebuie sa mai completez inca odata anexa 6 sau exista un alt formular pentru a mai depune inca odata cu decizia de respingere a dosarului de pensie, va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Scris de: la pensie la data: 03/04/2022 2:12am
V-am precizat in raspunsul anterior ca noi credem ca atunci cand indepliniti conditiile trebuie numai sa depuneti inca odata cererea de pensie pentru limita de varsta mentionata asa cum precizati dv in anexa 6 la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010.
In aceasta cerere mentionati numarul dosarului respins depus anterior.
Mai multe amanunte obtineti de la functionarul casei de pensii la data depunerii cererii.
Scris de: OLTEANU ILEANA-DANIELA la data: 03/04/2022 2:39am
la pensie :
V-am precizat in raspunsul anterior ca noi credem ca atunci cand indepliniti conditiile trebuie numai sa depuneti inca odata cererea de pensie pentru limita de varsta mentionata asa cum precizati dv in anexa 6 la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010.
In aceasta cerere mentionati numarul dosarului respins depus anterior.
Mai multe amanunte obtineti de la functionarul casei de pensii la data depunerii cererii.

Multumesc frumos si o zi placuta!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1