Subiect "transfer dosar pensie" Deschis de Nico la data: 03/06/2022 6:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
transfer dosar pensie
Scris de: Nico la data: 03/06/2022 6:00am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
M-am mutat din București în județul Alba.
Trebuie să-mi mut dosarul de pensie de la București în Alba?
Pensia intră pe card, dar cum primesc taloanele ?
Menționez că nu am drum la București și e cam greu de făcut un drum pt această birocrație.
Nu se poate rezolva local la Alba sau prin internet?
Cu mulțumiri!
Re
Scris de: Otilia74 la data: 03/06/2022 6:25am
Gen:F
Data nasterii:1974
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:De ce nu adăugați la calculul vârstei de pensionare mai mulți ani sa-mi pot calcula vârstă de pensionare? Se oprește la anul 1970.
Re: transfer dosar pensie
Scris de: Nico la data: 03/06/2022 8:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mă întrebi pe mine, care am plecat din București?
Scris de: Nico la data: 03/06/2022 8:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mă întrebi pe mine, care am plecat din București?
Scris de: la pensie la data: 03/06/2022 11:22am
Pentru Nico :
Taloanele de pensii pot fi primite pe email. Modul de obtinere a acsetuia o gasiti pe casei de pensii CNPP pe pagina "Noutati"
"Precizări referitoare la transmiterea electronică a documentului de informare"
Insa trebuie sa faceti formele de transfer a dosarului de pensie de la Bucuresti in Alba Julia.
Pentru a face acest transfer adresati-va mai intai la Casa de Pensii Judeteana din Alba Julia.
Scris de: la pensie la data: 03/06/2022 11:43am
Pentru Otilia
Explicatia este simpla : Pentru genul feminin, incepand cu data de nastere din ianuarie 1967 se ajunge la varsta standard de pensionare maxima de 63 ani si stagiul complet de cotizare de maxim 35 ani. Dupa aceasta dan varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare nu mai cresc.
Insa dv aveti dreptate sa semnalati aceasta situatie. Va trebui sa facem aceasta mentiune pe pagina de calcul varsta de pensionare.
Scris de: GicaH la data: 03/08/2022 3:47am
la pensie :
Pentru Otilia
Explicatia este simpla : Pentru genul feminin, incepand cu data de nastere din ianuarie 1967 se ajunge la varsta standard de pensionare maxima de 63 ani si stagiul complet de cotizare de maxim 35 ani. Dupa aceasta dan varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare nu mai cresc.
Insa dv aveti dreptate sa semnalati aceasta situatie. Va trebui sa facem aceasta mentiune pe pagina de calcul varsta de pensionare.

Doar că este vorba, ca prin noua lege a pensiilor să se egalizeze vârsta de pensionare la limită de vârstă, la femei și barbati la 65 de ani, lucru care se pare, va fi scris în lege în 2023...deci femeile care vor avea dreptul la pensie limită de vârstă după 2030, aproape sigur li se va mari varsta standard, treptat până la 65 ani, cred eu că în 5 ani, respectiv până în 2035...
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1