Subiect "Documente ce trebuie depuse la dosarul de pensie la limita de varsta" Deschis de Svestun Sava la data: 03/07/2022 10:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Documente ce trebuie depuse la dosarul de pensie la limita de varsta
Scris de: Svestun Sava la data: 03/07/2022 10:21am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In carnetul meu de munca la rubrica "Retributie tarifara lunara"sau "Salariu de baza lunar" sunt trecute urmatoarele inscrisuri :
- valoare suma salariu de baza lunar, spor vechime pe anumite perioade (in procente: 11%/15%/20%/25%) ,compensatii in sume fixe diferite pe anumite perioade , spor de cofidentialitate pe anumite perioade (in procente) , spor limba straine (in procente) pe anumite perioade, spor de neconcurenta pe anumite perioade (in procente).
Va rog sa ma informati daca toate aceste sporuri+compensatii se iau in calcul la evaluarea punctului de pensie ? Daca da, va rog sa ma informati daca sunt necesare documente suplimentare (adeverinte) ce trebuie depuse la dosarul de pensie atunci cand aceste sporuri sunt deja prezentate detaliat in Carnetul de munca ?
Re: Documente ce trebuie depuse la dosarul de pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/08/2022 1:50am
Baza de calcul a punctajului pensiei este prezentata pe larg in anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 si de catre noi pe pagina intitulata "Baza de calcul a puctajului pensie" accesibila de pe pagina principala a site-ului.
Aceasta baza de calcul este diferita in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001, cand era in vigoare legea pensiilor 3/1977, fata de perioada dupa 01 aprilie 2001 in care s-a modificat modul de calcul al pensiei.
Pe scurt baza de calcul este urmatoarea :
- In perioada inainte de 01 aprilie 2001 la calculul punctajului pensiei baza de calcul este constituita din salariul tarifar si sporurile cu caracter permanent. Sporurile enumerate de dv ca fiind inscrise in carnetul de munca sunt sporuri cu caracter permanent si se iau in calculul punctajului pensiei.
Documentul din care se iau aceste date este carnetul de munca, Daca in carnetul de munca nu sunt inscrise toate sumele care fac parte din baza de calcul trebuie ca dv sa cereti la angajator sa va elibereze o adeverinta cu sumele care fac parte din baza de calcul a pensiei si nu sunt inscrise in carnetul de munca
- In perioada dupa 01 aprilie 2001 la calculul punctajului pensiei baza de calcul este constituita din sumele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS).
Sursa din care se folosesc aceste date este arhiva electronica a casei de pensii unde anngajatorii au trimis lunar, prin situatia numita REVISAL, sumele pentru care s-a platit CAS.
Pentru aceasta perioada nu trebuie sa prezentati adeverinte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1