Subiect "nelamurire" Deschis de georgeta sandu la data: 03/11/2022 1:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
nelamurire
Scris de: georgeta sandu la data: 03/11/2022 1:45am
Gen:m
Data nasterii:20.06.1960
Stagiul de cotizare:43
Alte date:
Intrebare:buna ziua,
sotul meu i s-a respins dosarul de pensie anticipata nr 410491/22.02.2022,pe motiv ca nu are ani de vechime.
cred ca s-a produs o eroare majora ,nelunduse in calcul toate completarile din cartea de munca.
Cum pot afla exact ce ani au fost luati in calcul de s-a ajuns la aceasta concluzie?
Dupa calculele noastre si logic dupa vasta si lucru neintrerupt ,la data depunerii ar trebui sa aiba 43 de ani si o luna vechime in munca.
Lucreaza neintrerupt de la 18 ani cu o pauza de 7 luni.
Stagiul militar nu este considerat vechime in munca?
Dar somajul?
Cum putem retrage documentele?
multumesc frumos
Re: nelamurire
Scris de: GicaH la data: 03/11/2022 2:28am
georgeta sandu :
Alte date:
sotul meu i s-a respins dosarul de pensie anticipata nr 410491/22.02.2022,pe motiv ca nu are ani de vechime.
cred ca s-a produs o eroare majora ,nelunduse in calcul toate completarile din cartea de munca.
Cum pot afla exact ce ani au fost luati in calcul de s-a ajuns la aceasta concluzie?
Dupa calculele noastre si logic dupa vasta si lucru neintrerupt ,la data depunerii ar trebui sa aiba 43 de ani si o luna vechime in munca.
Dar somajul?
multumesc frumos

Daca a facut cerere pentru pensie anticipata nepenalizata, stagiul militar nu se ia in calcul si deci nu are 43 ani stagiu de cotizare. Nici pentru pensie anticipata partiala nu se ia in calcul armata....
Scris de: la pensie la data: 03/11/2022 2:52am
Raspunsul domnului Gica este corect.
La stagiul de cotizare necesar deschiderii dreptului la pensie anticipata partiala, diminuata, sau anticipata, nediminuata, nu se ia in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada stagiului militar.
Stagiul de cotizare asimilat pentru perioada somajului se ia in calculul stagiului de cotizare necesar pentru aceste tipuri de pensie.
Scris de: GicaH la data: 03/11/2022 3:26am
georgeta sandu :
Alte date:
Dar somajul?
multumesc frumos

Pentru a recupera documentele depuse, faceți cerere scrisă menționând documentul de respingere, sau puteți să le mențineți acolo si doar faceți cerere când îndepliniți condițiile tipului de pensie solicitat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1