Subiect "pensie anticipata" Deschis de adriana simonia la data: 07/16/2009 4:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: adriana simonia la data: 07/16/2009 4:53am
Gen:feminin
Data nasterii:8 ian.1954
Stagiul de cotizare:19 ani 9 luni 11 zile(fara anii de fac.)
alte date: fac. de agronomie 4 ani.

Intrebare:am citit ca varsta standard este de 58 ani 7 luni pt. pensionare.Doresc sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat si in ce an?(pensie anticipata sau anticipata partial)
Va multumesc.
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 07/17/2009 8:03am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 08 septembrie 2013 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni si stagiul complet de cotizare de 29 ani si 4 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Perioada cat ati urmat cursurile universitare este considerat stagiu asimilat si se adauga la stagiu de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 23 ani si 9 luni dar numai pentru pensia la limita de varsta.
Nu puteti cere pensie anticipata partiala deoarece pentru aceasta se cer doua conditii : varsta peste 54 ani si 8 luni si stagiul de cotizare mai mare de 29 ani si 4 luni ( stagiu la care nu se socoteste facultatea). Nu puteti cere nici pensie anticipata deoarece pentru aceasta pe langa aceiasi varsta de 54 ani si 8 luni se mai pune conditia de stagiu de 39 ani si 4 luni fara facultate.
In concluzie puteti cere numai pensie la limita de varsta in 08 septembrie 2013.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1