Subiect "Pensie anticipata" Deschis de Tilmaciu Gheorghe la data: 03/15/2022 11:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata
Scris de: Tilmaciu Gheorghe la data: 03/15/2022 11:45am
Gen:masculin
Data nasterii:23 aprilie 1967
Stagiul de cotizare:36 si5 luni
Alte date:am lucrat14 aniin grupa1 si 7ani in grupa2
Intrebare
Cind pot iesi la pensie anticipat
Re: Pensie anticipata
Scris de: GicaH la data: 03/15/2022 1:06pm
Tilmaciu Gheorghe :
Gen:masculin
Data nasterii:23 aprilie 1967
Stagiul de cotizare:36 si5 luni
Alte date:am lucrat14 aniin grupa1 si 7ani in grupa2
Intrebare
Cind pot iesi la pensie anticipat

Pensia anticipata o puteti obtine dupa împlinirea varstei de 60 de ani, ceea ce nu esre convenabil pentru dumneavoastră, dar puteti obține pensie limită de vârstă mai devreme, cu reducere de 8 ani si 9 luni pentru lucru in grupa 1 si 2 de munca, deci după împlinirea varstei de 56 de ani și 3 luni după 23 iulie 2023
Scris de: la pensie la data: 03/15/2022 2:28pm
Raspunsul domnului Gica este partial gresit.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 23 aprilie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 14 ani intregi lucrat in grupa I si stagiul de 7 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 8 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 45 ani si 2 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 14 ani intregi lucrat in conditii speciale si 7 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 9 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 8 luni adica in data de 23 decembrie 2022.
Pensia anticipata nu este avantajoasa pentruca o puteti obtine la varsta de 60 ani.
Scris de: GicaH la data: 03/16/2022 5:19am
la pensie :
Raspunsul domnului Gica este partial gresit.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 23 aprilie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 14 ani intregi lucrat in grupa I si stagiul de 7 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 8 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 45 ani si 2 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 14 ani intregi lucrat in conditii speciale si 7 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 9 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 8 luni adica in data de 23 decembrie 2022.
Pensia anticipata nu este avantajoasa pentruca o puteti obtine la varsta de 60 ani.

Îmi cer scuze pentru greșeala comisa....
Da, am vazut ce am greșit.... Am calculat reducerea vârstei standard de pensionare la limită de vârstă pentru grupa a doua cu 3 luni/an întreg.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1