Gen:
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Asăzi mi-a venit decizia de pensionare, decizie emisă în data de 31.03.2022, a sosit în data de 20.04.2022, deci cele 5 zile prevăzute în lege pentru comunicare sunt povești! Pe decizie scrie că „in conformitate cu art. 139 alin. 1 din Legea 127/2019, prezenta decizie poate fi contestată in termen de 45 de zile de la comunicare, la instanta judecatoreasca competenta. Conform art. 139 alin 3 din Legea 127/2019, decizia de pensionare necontestată in termen este definitivă.†Eu știam că se face contestație mai întâi la Casa de pensii, acum se merge direct în instanță? Aș vrea să știu, pentru că voi face contestație, cei de la casa de pensii nu au învățat încă aritmetica, nu le-a ieșit suma exactă pentru anii lucrați în grupa a IIa, deși erau adeverințe clare, au mai omis și două adeverințe cu sporul de noapte. Poate o să-i invețe instanța adunarea. Cum ar fi mai bine să procedez? Să contest acum decizia sau să aștept să îmi vină încă 3 adeverințe, pe care nu le-am putut depune inițial și abia după ce vine recalcularea să contest în instanță? Mulțumesc frumos!