Subiect "penalizare" Deschis de ion lupsa la data: 06/28/2022 7:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
penalizare
Scris de: ion lupsa la data: 06/28/2022 7:41am
Gen:M
Data nasterii:22-04-1962
Stagiul de cotizare:40 ani
Alte date:7ani si 9 luni grupa 2
Intrebare: la cat pot iesi la pensie si cat este penalizarea?
Re: penalizare
Scris de: la pensie la data: 06/28/2022 7:57am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca, in data de 22 aprilie 2027 la varsta standard de pensionare de 65 ani.
Pentru stagiul de 7 ani intregi lucrat in grupa II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 1 an si 9 luni care se cumulaza cu stagiul de cotizre si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani 9 luni
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 7 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 8 luni adica in data de 22 decembrie 2024
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului. Daca cereti pensie anticipata partiala, diminuata, in data 01 iulie 2022 diminuarea va fi de 6 %
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, daca va completati stagiul de cotizare cu 1 an si 3 luni si realizati stagiul total de cotizare de 43 ani.
Scris de: ion lupsa la data: 06/28/2022 8:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare AM DEPUS DOSARUL IN 17 -05-2022, VALOREA PENSIEI AM CALUCATO AICI,DAR DOAMNA DE la CASA DE PENSII A SPUS CA PENALITATEA SE CALUCLEAZA ASTFEL 0.20X60 luni=12 LA SUTA> PE PERTIODA PANAIN 2025. nu cred ca e ocorect! VA MULTUMESC
Scris de: la pensie la data: 06/28/2022 12:04pm
Nu ati facut nicio precizare daca vi s-a recunoscut stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca.
Daca vi s-a recunoscut, perioada de anticipare trebuia calculata intre 17 mai 2022 (data depunerii dosarului) si 22 decembrie 2024 (data in care aveti dreptul la pensiei pentru limita de varsta) adica 32 luni iar penalizarea pe luna se considera 0,20 % daca aveti 41 ani intregi (cu 6 ani peste stagiul complet de cotizare de 35 ani) sau 0,25 % daca aveti 40 ani intregi (cu 5 ani peste stagiul complet de cotizare de 35 ani).
Daca doriti o verificare a datelor introduse reveniti si nominalizati pe care din programele deschise de dv il verificam.
Scris de: ion lupsa la data: 06/28/2022 1:36pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Cel cu cu valorea pensiei estimata DE 4419 RON.MULTUMESC
Scris de: la pensie la data: 06/29/2022 6:31am
Am verificat datele introduse de dv in programul indicat si avem urmatoarele observatii :
- Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre noiembrie 1984 - octombrie 1986 3 %
Intre noiembrie 1986 - octombrie 1991 6 %
Intre noiembrie 1991 - martie 1992 9 %
- Dupa martie 1992 se introduce sporul de vechime dovedit prin adeverinta eliberata de angajator.
-In programul de calcul pensie ati selectat "Grupa II" pe o perioada de 8 ani si 5 luni iar in mesajul de mai sus ati mentionat 7 ani si 9 luni.
Scris de: ion lupsa la data: 06/29/2022 10:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:AM PRIMIT DECIZIA DE PENSIE;VECHIME 41 ANI SI 8 LUNI.VALOARE PENSIE NEDIMINUATA 4491 LEI.DIMINUARE PENSIE 32 LUNI ,PROCENT 6.4 LA SUTA.GRUPA 2 7 ANI SI 9 LUNI. AVETI UN PROGRAM EXCELENT CU CONDITIA SA BAGI DATELE CORECT, VA RECOMAND LA TOTII PRIETENII. VA MULTUMESC FOARTE MULT. O SINGURA INTREBARE DACA MAI LUCREZ 4 LUNI SI FAC 42 DE ANI. DIMINUAREA ESTE 0.14 X 28 LUNI? VA UREZ MULTA SANATATE LA TOATA ECHIPA!
Scris de: la pensie la data: 06/29/2022 2:09pm
Pensia anticipata partiala nu se mai recalculeaza, daca va suspendati pensia si mai lucrati o perioada de timp. Perioada lucrata dupa iesirea la pensie anticipata partiala se ia in calculul pensiei numai la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Ne bucuram ca v-am putut ajuta.
Va multumim pentru urari, Si noi va uram sa beneficiati de pensie, cu sanatate, o perioada cat mai lunga.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1