Subiect "cumulare pensie de urmas cu indemnizatie" Deschis de ELENA la data: 07/07/2022 3:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumulare pensie de urmas cu indemnizatie
Scris de: ELENA la data: 07/07/2022 3:29am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca pensia de urmas se cumuleaza cu indemnizatia cf Legii 96/2006 si cum:

-se suporta diferenta dintre pensia de urmas pana la valoarea indemnizatiei din Bugetul de stat;
-se cumuleaza pensia de urmas cu 50% din indemnizatie;
se cumuleaza pensia de urmas cu toata indemnizatia.
Va multumesc
Re: cumulare pensie de urmas cu indemnizatie
Scris de: la pensie la data: 07/07/2022 10:38am
Art 42 alin (6) din aceasta lege mentioneaza ca indemnizatia se poate cumula cu pensia fara sa se precizeze tipul pensiei insa pensia de urmas este conditionata de realizarea altor venituri.
Deoarece nu ati precizat de ce fel de pensie de urmas beneficiati nu va putem preciza daca puteti sa cumulati cele doua venituri.
Scris de: ELENA la data: 07/08/2022 1:58am
Gen:F
Data nasterii:21.05.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua, am implinit varsta de pensionare la limita de varsta si am optat pentru pensie de urmas.Indeplinesc conditia de venituri salariale sub 35% din salariul mediu brut si peste 15 ani de casatorie.
Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 07/08/2022 2:59am
Dv beneficiati de pensie de urmas conform art 92 din legea pensiilor 263/2010 si aceasta nu este conditionata de plafonul de venituri salariale de sub 35 % din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor de stat.
Deci aveti dreptul sa cumulati indemnizatia cu pensia de urmas.
Scris de: ELENA la data: 07/08/2022 3:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va multumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1