Subiect "Cand pot iesi la pensie" Deschis de Ana Kis la data: 07/20/2022 5:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand pot iesi la pensie
Scris de: Ana Kis la data: 07/20/2022 5:16am
Gen:feminin
Data nasterii:08 07 1967
Stagiul de cotizare:36 de ani
Alte date:Am o vechime de 36 de ani ,si in grupa 1 de muncă am 12 ani si 10 luni si locuiesc într-o zona de poluare remanentă .Menționez ca am lucrat la Cfr Marfa in perioada mai 1988 -august 2014.
Intrebare:Cand pot sa ies la pensie si daca beneficiez de reducerea de 2 ani pt zona remanentă.
Re: Cand pot iesi la pensie
Scris de: la pensie la data: 07/20/2022 8:23am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca, in data de 08 iulie 2030 la varsta standard de pensionare de 63 ani.
Pentru stagiul de 12 ani intregi lucrat in gr I de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 42 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 12 ani intregi lucrat in conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani adica in data de 08 iulie 2024.
Nu beneficiati de pensie anticipata partiala, nediminuata, pentru faptul ca ati avut domiciliul in o zona cu poluare remanenta deoarece aceasta anticipare nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1