Subiect "Punctaj pensie pentru perioade lucrate in constructiisi in agricultura" Deschis de Borsos Denes la data: 08/29/2022 12:32pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Punctaj pensie pentru perioade lucrate in constructiisi in agricultura
Scris de: Borsos Denes la data: 08/29/2022 12:32pm
Gen:M
Data nasterii:10.08.1957
Stagiul de cotizare:38 ani din care 3 ani in constructii cu salar de baza 5500 lei brut.
Alte date:
Intrebare:nr de puncte acumulate pentru aceasta perioada de lucru.N-a avut nici o modificare de salar in ultimi 3 ani.
Re: Punctaj pensie pentru perioade lucrate in constructiisi in agricultura
Scris de: la pensie la data: 08/30/2022 2:05am
Nu se poate face un astfel de calcul cu datele furnizate de dv.
Punctajul lunar si anual depinde de perioada calendaristica lucrata si de sumele castigate conform cu "baza de calcul a punctajului pensiei" prezentata de noi in pagina cu acest nume accesibila de pe pagina principala.
Calculul punctajelor lunare se face utilizand salariul mediu pe economie din luna calculata iar baza de calcul este diferita in perioada inainte de 01 aprilie 2001 fata de cea dupa aceasta data astfel :
Inainte de 01 aprilie 2001 baza de calcul este constituita din salariul tarifar si sporurile cu caracter permanent cum ar fi cel de vechime si cel de santier.
Dupa data de 01 aprilie 2001 baza de calcul este constituita din salariul brut inclusiv sumele realizate pe ore suplimentare, cele castigate in acord si primele ocazionale.
Pentru aceste calcule am pus la dispozitie un program de calcul pensie si va sfatuim sa il folositi pentruca rezultatul calculului depinde de corectitudinea datelor introduse. Daca aveti probleme in utilizarea programului va putem ajuta.
Scris de: Borsos Denes la data: 08/30/2022 7:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc de raspuns ,dar pe mine ma intereseaza ce punctaj primesc pentru anii lucrati in constructii ,2019,2020,2021 si 2022 cu salariul brut de 5500 lei si scutit de la plata CAS ,
Scris de: la pensie la data: 08/30/2022 8:27am
Continuati sa dati date neclare in sensul ca perioada mentionata acum este de 3 ani si 8 luni.
Daca doriti sa stiti care este punctajul suplimentar pentru un stagiu de cotizare lucrat dupa iesirea la pensie mentionati aceasta si precizati clar perioada lucrata sub forma : de la zi/luna/an la zi/luna/an.
Scris de: Borsos Denes la data: 08/31/2022 11:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Periada lucrata in constructie sau agricultura este luata periada contributiva sau necontributiva datorita legilor in vigoare .Cum se procedeaza la calculul puntajului anual pentru un salariu brut ex .an integ 2021 de 5500 lei.
Scris de: la pensie la data: 09/01/2022 5:35am
Perioada indicata de dv ca fiind lucrata in domeniile constructii sau agriculturii este luata in calculul pensiei daca a fost platita contributie de asigurare sociala redusa de 3,75 %, conform articolelor 138^1, 138^2 si 138^3 din codul fiscal, legea 227/2015
In cazul in care un angajat in domeniul constructiilor a lucrat intreg anul 2021 cu salariul brut de 5500 lei punctajul pensiei se calculeaza astfel :
- Se calculeaza punctaje lunare impartind salariul brut realizat de 5500 lei la salariul mediu pe economie si se realizeaza punctaje lunare cuprinse intre 0,86929 puncte, in luna decembrie si 1,00055 puncte, in luna februarie.
- Se calculeaza suma punctajelor lunare pe anul intreg si se imparte la 12 si rezulta un punctaj anual de 0,95274 puncte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1