Gen:F
Data nasterii:1956.07.05
Stagiul de cotizare:efectiv 23 de ani
Alte date:11 ani de grupa 1 si 10 de grupa 2,pana in 2000
Intrebare:Mi s-a calculat pensia care acum e de 505 Ron.Programul mi-l calculeaza la 906 Ron,fara sporuri-care nu sunt introduse ci au fost inaintate odata cu dosarul.De ce e diferenta atat de mare?Mi s-a spus ca voi primi majorarea in 2 etape ,octombrie anul acesta si 1 ian.2010.Asa este?Pot spera la aceasta suma?Va multumesc!
Re: Cum se calculeaza pensia pentru grupa 1
Scris de: la pensie la data: 07/20/2009 11:49am
Datele transmise sunt insuficiente sa putem sa va analizam situatia si anume :
Nu cunoastem motivul pentru care ati iesit la pensie, dupa calculele noastre puteati sa iesiti la pensie la limita de varsta cel mai devreme in 5 iulie 2009.
Probabil ati iesit la pensie de invaliditate si in acest caz trebuie sa ne dati date suplimentare privind : data de iesire la pensie.
Data de iesire la pensie la limita de varsta introdusa in program este gresita. Trebuie introdusa luna “5†anul “2016â€.
Punctajul suplimentar pentru grupa de munca, conform OU 100/2008 este gresit cum ati introdus dv 8 puncte si trebuie introdus 3,375 puncte
Sporul de vechime trebuie introdus in program asa cum explicam noi pe forum la “Sporul de vechime “ In cazul dv trebuie introdus:
-Intre noiembrie 1982 – august 1983 3 %
-Intre septembrie 1983 – octombrie 1987 6 %
-Intre noiembrie 1987 – martie 1992 9 %
Daca ati iesit la pensie de invaliditate inainte de 2 noiembrie 2008 punctajul suplimentar pentru grupele de munca vi se acorda in doua etape asa cum vi s-a spus.
Reveniti cu precizarile cerute de noi (in principal motivul si data iesirii la pensie) si va vom analiza situatia facand precizari suplimentare.
PRECIZARI:
Am lucrat 11 in grupa intai de munca si 10 ani in grupa a doua,intre 1977 si 2000 si am fost pensionata pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare de la 58 de ani si 6 luni la 52 ded ani si 6 luni.Va multumesc penrtu precizari,am sa le aplic.