Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Am o decizie pentru pensie anticipata partial din ianuarie 2022 nepusa in plata intrucat lucrez in continuare.
In data de 13.10.2022 dupa calculele mele este data la care trebuia sa se emita decizia pentru pensie limita de varsta , si intrucat lucrez in continuare la o societate nationala cu capital 100% de stat ce nu permite cumul de pensie si salariu si dupa ce m-am documentat in prealabil, am depus la Casa de pensii chiar in data de 13.10.2022 o cerere de suspendare a platii pensiei (nr.230835/13.10.2022) pâna la data la care inchei activitatea la societate.
Insa de la registratura Casei, din evidenta de pe calculator mi s-a transmis ca decizia pentru limita de varsta este emisa deja din data de 05.10.2022, (inca nu am primit nimic acasa) si posibil sa fie data deja in plata si in luna nov. sa incasez prin posta suma . Am fost sfatuita de la registratura sa nu ridic suma de la factorul postal si suma neridicata va fi restituita la casa de pensii.
Intrebarea mea este daca este corect sa procedez in felul acesta, respectiv sa refuz ridicarea banilor de la factorul postal si totodata va intreb cu ce data va intra in vigoare cererea mea de suspendare a platilor.
Cu multumiri !
Velicu Daniela