Subiect "Care este data la care pot iesi la pensie" Deschis de Ioan la data: 12/05/2022 7:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Care este data la care pot iesi la pensie
Scris de: Ioan la data: 12/05/2022 7:08am
Gen: M
Data nasterii: 30.08.1964
Stagiul de cotizare: 38 ani la data de 30.08.2022
Alte date: Grupa I / 11 ani, 11 luni si 22 de zile.
Grupa a II-a / 9 luni
Intrebare: Care este reducerea varstei de pensionare de care pot beneficia si Care este reducerea de care pot beneficia si la ce varsta pot iesi la pensie.Multumesc.. Multumesc.
Re: Care este data la care pot iesi la pensie
Scris de: la pensie la data: 12/05/2022 8:46am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca, in data de 30 august 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in grupa I si 1 an intreg lucrat in grupa II de munca (completat cu 3 luni neutilizate la grupa I) beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 5 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 43 ani si 9 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in conditii speciale si 1 an intreg lucrat in conditii deosebite (completat cu 3 luni neutilizate la grupa conditii speciale) beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 5 ani si 10 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 2 luni adica in data de 30 octombrie 2023.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1