Gen:feminin
Data nasterii:3.09.1977
Stagiul de cotizare:11
Alte date:
Intrebare:buna ziua, am o rugaminte la dvs. conforma legii: Prin urmare, toți angajații aflați în această situație beneficiază, în funcție de gradul de handicap, de reducerea vârstei de pensionare cu:
15 ani, în situația asiguraților cu handicap grav, dacă au realizat, în condițiile handicapului, cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare;
10 ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condițiile handicapului, cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
10 ani, în situația asiguraților cu handicap mediu, dacă au realizat, în condițiile handicapului, stagiul complet de cotizare.
acum eu nu inteleg....imi mai trebuie 12 ani...sa fac 23 cat trebuie pt handicap accentuat? dar, trebuie sa fiu angajata cu certificat la firma? sa duc certificatul la firma? sau e suficient sa am acasa certificatul? mentionez ca firma nu beneficiaza de avantaje ale certificatului..sunt angajata cu 2 ore de 7 ani...deci, peste 12 ani ma pensionez? si duc certificatul la casa de pensii? sau trebuie sa duc dovezi ca am muncit cu certificat? nu pricep.va rog sa mi explicati babeste va multumesc