Subiect "Drepturile urmas prizonier razboi" Deschis de Fasui Danut la data: 12/16/2022 10:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Drepturile urmas prizonier razboi
Scris de: Fasui Danut la data: 12/16/2022 10:25am
Gen:Masculin
Data nasterii: 02-06-1995
Stagiul de cotizare: Deja pensionar
Alte date: Buna seara. Sunt deja pensionar la limita de varsta. Pe langa aceasta pensie, beneficiez si de o indemnizatie lunara , de aproximativ 500 de lei, ca urmare a faptului ca tatal meu, a fost prizonier de razboi, dupa 1944 (conform decretului lege 118/1990 actualizata). In lege, scrie ca "(1) Persoanele aflate în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 pot fi scutite de la plata impozitelor și taxelor locale, prin hotărâre a consiliului local." si faptul ca de acestea , pot beneficia si persoanele prevazute la articolul 5 (aici ma incadrez si eu).
Intrebare: Zilele trecute , am fost la primarie sa fac o astfel de cerere. De acolo, un domn mi-a zis ca este vorba doar despre anumite scutiri, si mai exact casa si pamantul din curtea casei(daca sunt mostenite). Eu in lege nu am gasit scris acest lucru. Poate cineva sa imi confirme daca scutirea este pentru toate pamanturi/casa/masina etc, sau doar pt partea mostenita strict ?
Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!
Re: Drepturile urmas prizonier razboi
Scris de: la pensie la data: 12/17/2022 8:52am
Presupuem ca data dv de nastere este gresita.
Regretam ca nu va putem ajuta deoarece intrebarea dv se refera la un drept care nu a intrat in atentia noastra pana in prezent.
Analizand textul din decretul lege 118/1990 la care va referiti consideram ca pentru lamurirea dv trebuie sa consultati hotararea consiliului local si a unui avocat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1