Subiect "CALCUL PUNCT PENSIE" Deschis de Patrascu la data: 12/20/2022 3:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CALCUL PUNCT PENSIE
Scris de: Patrascu la data: 12/20/2022 3:47am
Gen:M
Data nasterii:01.07.1960
Stagiul de cotizare:37 ANI
Alte date:
Intrebare: Inteleg ca valoarea pensiei la limita de varsta, se calculeaza in functie de media punctelor acumulate. In acest moment eu virez contributia la pensie la nivelul salariului minim pe economie. Pana acum media punctelor pentru mine era de 1,5 puncte. Faptul ca eu contribui in continuare dar la nivelul salariului minim, inseamna ca media de 1,5 puncte va scadea. In aceste conditii mai bine ies la pensie anticipata, sa nu mai scada media de 1,5 puncte. E corect rationamentul?
Re: CALCUL PUNCT PENSIE
Scris de: la pensie la data: 12/20/2022 7:21am
Nu este corect rationamentul dv deoarece pentru calculul punctajului mediu al pensiei suma punctajelor anuale, care creste pe masura ce contribuiti, nu se imparte la stagiul de cotizare lucrat ci la stagiul complet de cotizare de 35 ani care ramane constant.
Astfel daca acum aveti cca 55,5 puncte anuale impartit la stagiul complet de cotizare 35 ani rezulta un punctaj mediu de 1,5 puncte iar peste cca 3 ani suma punctajelor anuale va creste cu cca 1 punct la 56,5 puncte care impartita tot la 35 ani va rezulta un punctaj mediu de cca 1,61 puncte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1