Subiect "drept de munca" Deschis de MARIN POPESCU la data: 02/09/2023 5:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
drept de munca
Scris de: MARIN POPESCU la data: 02/09/2023 5:01am
Gen:M
Data nasterii:04.10.1962
Stagiul de cotizare: 43 ani 2 luni si 9 zile(13 ani si 8 luni gr. II)
Alte date:decizie de pensie anticipata(cod A 10), varsta la data pensionarii 60 ani si 2 luni(14.12.2022), varsta de pensionare pentru limita de varsta 60 ani si 8 luni(incepand cu 05.06.2023), numar luni de anticipare 6(datele astea sunt trecute pe decizie).
Intrebare: Daca pot ramane in continuare la serviciu, fara pensie, binenteles, sau obligatoriu trebuie sa imi dau demisia.
Daca se poate cumula pensia cu salariu dupa data de 05.06.2023, in conditiile in care decid sa accept pensia.
Re: drept de munca
Scris de: la pensie la data: 02/09/2023 7:43am
Pensia anticipata nu se pune in plata daca nu depuneti dovada incetarii activitatii lucrand in continuare cu acordul angajatorului. Insa casa de pensii anunta angajatorul faptul ca vi s-a emis decizie de pensie anticipata si conform codului muncii acesta are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca.
La data indeplinirii conditiilor de pensionare cu pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca situatia este asemanatoare :
- Casa de pensii emite decizia de pensionare cu pensie pentru limita de varsta, automat, fara cerere, fie ca atunci lucrati sau nu,
- Casa de pensii anunta angajatorul faptul ca vi s-a emis decizie de pensie pentru limita de varsta.
- Dv puteti lucra in continuare, cumuland pensia cu salariu, cu acordul angajatorului.
Re: drept de munca
Scris de: MARIN POPESCU la data: 02/09/2023 8:07am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc pentru raspuns.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1