Subiect "pensie" Deschis de Ela la data: 02/28/2023 11:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: Ela la data: 02/28/2023 11:52am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca cuantumul pensiei este confidential si cine are dreptul de a solicita aflarea acestuia la CNPP? In cazul in care cineva intervine la CNPP prin diferite mijloace nelegale pentru divulgarea cuantumului pensiei, care este calea pentru a trage la raspundere pe cei vinovati?
Multumesc!
Re: pensie
Scris de: Dan la data: 02/28/2023 12:08pm
Ela :
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca cuantumul pensiei este confidential si cine are dreptul de a solicita aflarea acestuia la CNPP? In cazul in care cineva intervine la CNPP prin diferite mijloace nelegale pentru divulgarea cuantumului pensiei, care este calea pentru a trage la raspundere pe cei vinovati?
Multumesc!

In principiu, da , cuantumul pensiei este confidential adica acesta este dat beneficiarului prin decizia de pensie si apoi pe talon.La cerere se poate obtine si buletinul de calcul al pensiei ,dar numai de catre beneficiar.
Interferenta oricarei alte persoane, fara procura din partea titularului pensiei, pentru aflarea , divulgarea, postarea si utilizarea cuantumului pensiei in alte scopuri, este frauda si se rezolva numai in instanta.Functionarul de la CNPP care a comunicat unui tert cuantumul pensiei fara stirea titularului pensiei ,a comis o greseala grava si poate fi sanctionat disciplinar pina la desfacerea contractului de munca.ATENTIE ,inainte de a va adresa instantei ,sa aveti probe !
Scris de: Ela la data: 02/28/2023 12:18pm
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc frumos!
Scris de: la pensie la data: 03/01/2023 3:45am
Valoarea pensiei este incadrata in datele personale si intra in incidenta prevederilor "Regulamentului general privind protectia datelor" (RGPD) asa cum spune domnul Dan.
Insa exista si situatii in care nu se aplica prevederile RGPD in care, conform legii 363/2018, autoritatile competente au dreptul sa prelucreze datele personale in scopul prevenirii, descoperirii, cercetarii si urmaririi penale.
Scris de: Ela la data: 03/01/2023 5:54am
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Dupa depunera dosarului de pensionare in luna ianuarie 2023, am ramas in activitate si astept in luna martie prima pensie la limita de varsta. O persoana din conducerea unitatii apeleaza la diverse persoane care lucreaza in sistemul de pensii pentru aflarea cuantumului pensiei mele, pe care nici eu nu-l cunosc in acest moment. Nu stiu daca este legal ceea ce se intampla si daca CNPP are dreptul sa informeze o terta persoana despre cuantumul pensiei mele? Multumesc!
Scris de: la pensie la data: 03/01/2023 9:50am
Nicio persoana din partea angajatorului nu poata sa ceara la CNPP cuantumul pensiei dv.
CNPP la emiterea deciziei dv de pensionare va anunta angajatorul fara a preciza valoarea pensiei.
Scris de: Ela la data: 03/01/2023 5:39pm
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc frumos!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1