Subiect "Indice corectie" Deschis de Corina S la data: 03/07/2023 9:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indice corectie
Scris de: Corina S la data: 03/07/2023 9:24am
Gen:feminin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua ,
Am iesit la pensie de invaliditate in anul 2015 , cu in indice de corectie 1.07 .
In anul 2023 ies la pensie la limita de varsta si vreau sa stiu ce indice de corectie se va folosi la recalcularea pensiei .
Re: Indice corectie
Scris de: GicaH la data: 03/07/2023 10:43am
Corina S :
Gen:feminin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua ,
Am iesit la pensie de invaliditate in anul 2015 , cu in indice de corectie 1.07 .
In anul 2023 ies la pensie la limita de varsta si vreau sa stiu ce indice de corectie se va folosi la recalcularea pensiei .

Indicele de corecție se aplica doar la ieșirea inițială la pensie.
Deci veti rămâne cu indicele de corecție aplicat in 2015.
Scris de: la pensie la data: 03/08/2023 3:31am
Raspunsul domnului Gica este corect insa pensia va fi recalculata astfel :
Punctajul calculat la iesirea la pensie de invaliditate pentru perioada anterioara se ia in calcul cu aplicarea indicelui de corectie aplicat in 2015 (1,07).
Se clculeaza un punctaj pentru perioada dupa iesirea la pensie de invaliditate fara a se mai aplica indice de corectie si se aduna cele doua punctaje.
Scris de: Corina S la data: 03/11/2023 1:59pm
la pensie :
Raspunsul domnului Gica este corect insa pensia va fi recalculata astfel :
Punctajul calculat la iesirea la pensie de invaliditate pentru perioada anterioara se ia in calcul cu aplicarea indicelui de corectie aplicat in 2015 (1,07).
Se clculeaza un punctaj pentru perioada dupa iesirea la pensie de invaliditate fara a se mai aplica indice de corectie si se aduna cele doua punctaje.

Buna Seara ,

Intrebarea mea :
Este corect sa calculez punctajul afererent pensiei de invaliditate completand in tabelul calcul pensie valoarea pensiei alegand salariu lunar si de acolo rezultand numarul de puncte ?
Multumesc .
Scris de: la pensie la data: 03/12/2023 11:23am
Este corect asa cum propuneti dv, adica sa deschideti un program nou de calcul pensie in care sa introduceti in calcul numai perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.
In aceasta perioada selectati codul "L" iar in coloana salarii introduceti valoarea pensiei de invaliditate eventual cumulata cu salariu daca in acea perioada ati mai lucrat cu jumatate de norma.
In pagina de intrare a acestui program nu introduceti indice de corectie.
Daca doriti ca programul sa faca si calculul punctajului mediu anual suplimentar pentru perioada pensiei de invaliditate si sa-l adauge la punctajul pensiei introduceti suma punctajelor anuale din decizia de pensie de invaliditate in caseta "Punctaj decizie pensie anterioara" din noul program de calcul. Atentie insa in aceasta caseta nu introduceti punctajul mediu ci suma punctajelor anuale care in cazul dv este de cateva zeci.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1