Subiect "Doresc o informație" Deschis de Borbely Gyonghi la data: 03/09/2023 3:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Doresc o informație
Scris de: Borbely Gyonghi la data: 03/09/2023 3:25am
Gen:Feminin
Data nasterii:04.09.1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua,urmează să ies la pensie peste câteva luni, la limită de vârstă Am cont pe portalul CNPP, și am cerut online situația din cartea de munca. În sistemul electronic apare doar situația începând din 04.2001....Cum trebuie să procedez ca să fie înregistrată și perioada 1978-2001...Vă mulțumesc frumos!
Re: Doresc o informație
Scris de: la pensie la data: 03/09/2023 7:47am
Daca cereti pensie pentru limita de varsta inainte ca actuala lege a pensiilor sa fie abrogata si inlocuita cu o noua lege a pensiilor pensia va fi calculata conform actualei legi 263/2010.
Conform actualei legi a pensiilor pensia va fi calculata astfel :
- Salariile tarifare si sporurile cu caracter permanent in perioada inainte de 01 aprilie 2001.
Salariul tarifar si o parte din sporurile cu caracter permanent se gasesc inscrise in carnetul de munca si pot fi luate din acest carnet care se anexeaza (in copie si original) la dosarul de pensionare. Sporurile cu caracter care nu sunt inscrise in carnetul de munca pentru a fi luate in calcul trebuie sa fie dovedite prin adeverinte pe care trebuie sa le cereti la angajatori si sa le anexati la dosarul de pensie.
- Salariile brute in perioada inainte de 01 aprilie 2001. Acestea se afla in arhiva casei de pensii
Este prevazut ca actuala lege a pensiilor sa fie abrogata si inlocuita cu o noua lege a pensiilor care va recalcula toate pensiile in plata si va schimba modul de calcul a pensiei prin aceea ca se vor lua in calcul salariile brute si in perioada inainte de 01 aprilie 2001. Deoarece aceste salarii brute nu se afla nici in carnetul de munca si nici in arhiva casei de pensiei trebuie dovedite tot prin adeverinte eliberate de angajatori.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1