Subiect "Indice de corectie" Deschis de Camelia Melchiori la data: 03/13/2023 7:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indice de corectie
Scris de: Camelia Melchiori la data: 03/13/2023 7:43am
Gen:Feminin
Data nasterii:06.01.1963
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:In anul 2011 am fost pensionata timp de 3 luni cu invaliditate cu timp partial dupa care mi am reluat activitatea cu timp normal pana in prezent.Vreau sa stiu care este indicele de corectie care se aplica in acest caz daca vreau sa ma pensionez anul acesta in luna mai fara penalizare .
Re: Indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 03/13/2023 9:24am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 mai 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni.
Daca va pensionati anul acesta cu pensie anticipata partiala nediminuata, pentru faptul ca ati avut domiciliul in o zona cu poluare remanenta, se aplica indice de corectie de 1,12 punctajului realizat pana in anul 2011 cand ati primit pensie de invaliditate iar pentru punctajul realizat dupa data primirii pensiei de invaliditate nu se mai aplica indice de corectie.
Scris de: Camelia Melchiori la data: 03/13/2023 12:17pm
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 mai 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni.
Daca va pensionati anul acesta cu pensie anticipata partiala nediminuata, pentru faptul ca ati avut domiciliul in o zona cu poluare remanenta, se aplica indice de corectie de 1,12 punctajului realizat pana in anul 2011 cand ati primit pensie de invaliditate iar pentru punctajul realizat dupa data primirii pensiei de invaliditate nu se mai aplica indice de corectie.
Am vorbit la Casa de Pensii si mi s+a spus ca anularea pensiei are ca efect aplicarea unui indice de corectie conform cu anul iesirii la pensie si anume 2023.
Scris de: la pensie la data: 03/13/2023 3:26pm
Este corecta afirmatia functionarului de la Casa de Pensii dar din mesajul anterior nu rezulta ca decizia dv de pensie de invaliditate a fost anulata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1