Subiect "Nu cumva putem beneficia si noi cei care am lucrat in comert pana in 1989, de anumite reduceri in vederea iesirii la pensie?" Deschis de Anica Ion la data: 08/02/2009 3:01pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Nu cumva putem beneficia si noi cei care am lucrat in comert pana in 1989, de anumite reduceri in vederea iesirii la pensie?
Scris de: Anica Ion la data: 08/02/2009 3:01pm
Gen:feminin
Data nasterii:28.08.1957
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:daca am lucrat in comert 25 de ani in functia de vanzator - incasator oare dupa noile legi, nu cumva beneficiez si eu de anumite sporuri sau stiu si eu ce altceva, sa ma pot incadra
in vreo grupa.....dat fiind faptul ca stateam numai in picioare la dispozitia tuturor, stressss!!!!! cat cuprinde (va rog sa va amintiti cozile carora trebuia sa le facem fata), cu ochii in casele de marcat, maturam, spalam pe jos, incarcam si descarcam marfa. Va multumesc.
Re: Nu cumva putem beneficia si noi cei care am lucrat in comert pana in 1989, de anumite reduceri in vederea iesirii la pensie?
Scris de: lapensie la data: 08/03/2009 4:34am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 28 august 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Puteti cere pensie anticipata partiala cu o anticipare de 5 ani fata de 28 august 2017 adica dupa 28 august 2012, indeplinind si conditia ca la data pensionarii sa aveti stagiul total de cotizare mai mare de 30 ani.
Pensia anticipata partiala se diminuiaza cu un procent ce depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani cu care stagiul de cotizare depaseste stagiul complet de cotizare la data pensionarii.
Nu exista o prevedere legala de reducere a varstei de pensionare sau a stagiilor de cotizare pentru categoria de asigurati care au lucrat in comert.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1