Subiect "Ajutor de inmormantare" Deschis de Mihaela la data: 04/03/2023 3:09pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ajutor de inmormantare
Scris de: Mihaela la data: 04/03/2023 3:09pm
Gen:F
Data nasterii:01.08.1979
Stagiul de cotizare:20 de ani
Alte date:
Intrebare:Am divortat de fostul sot.Avem un baiat de 19 ani care este student la facultate deci urmeaza cursuri.Fostul sot adica tatal copilului a decedat intre timp.Si de inmormsntare m am ocupat eu ca fosta sotie mi am ajutat copilul cu inmormantarea tatalui.Acum vreau sa va intreb dece copilul meu fiind student nu poate beneficia de ajutotul de inmormantarea? Fostul sot nu mai lucra de 6 luni.Va rog sa ne indrumati ce este de facut ptr a primi un mic ajutor de inmormantarea, toate cele ce sau cumparat ptr decedat sunt trecute pe numele baiatul student.Am fost la Casa de pensii cu baiatul in Constanta si mi sa spus ca nu are niciun drept la ajutorul de inmormantarea.am vorbit cu o cunostinta si mi a spus ca este ilegal ca copilul fiind student are dreptul la acel ajutor de inmormantare.
Re: Ajutor de inmormantare
Scris de: la pensie la data: 04/04/2023 3:53am
Nu cunoastem ce instructiuni are persoana care v-a spus ca fiul celui decedat nu are dreptul sa prmeasca ajutorul de deces dar daca a avut asemenea dispozitii acestea au scopul sa intarzie plata ajutorului de deces.
Art 125 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 prevede :
"In cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiaza de ajutor de deces o singura persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz, sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul sau, in lipsa acestora, oricare persoana care face aceasta dovada".
In legea pensiilor nu mai este prevazuta posibilitatea depunerii unei contestatii ci aceea de a va adresa direct instantelor de judecata, insa noi va sfatuim ca mai intai sa cereti audienta conducerii Casei de pensii si numai dupa aceia sa recurgeti la actiune in tribunal.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1