Subiect "Calcul pensie" Deschis de STEFANESCU CONSTANTIN la data: 04/05/2023 12:15pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: STEFANESCU CONSTANTIN la data: 04/05/2023 12:15pm
Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Va multumesc pentru raspunsul oferit.Vin acum cu o precizare la o nelamurire pe care o aveati si as vrea sa o clarificam.Intrebati dumneavoastra si va citez:
...In perioada lucrata pana in luna septembrie 1992, cand sporurile au fost incluse in salariu ati introdus un spor de 9 % care nu stim ce reprezinta...
Si acum va spun si motivul pentru care am introdus acel spor in calcul.La explicatiile dumneavoastra de pe site la sectiunea SPOR DE VECHIME spuneti,va citez din nou:
...Programul de calcul de pe acest site nu reconstituie acest spor de vechime si deci este necesar sa fie introdus manual in program la nivelelul cifrelor de mai sus...
Ceea ce am facut si eu.Am introdus manual acest spor de vechime de 9%,corespunzator vechimii intre 10 si 15 ani,in programul de calcul,pana in aprile 1992,cand tot acolo mentionati ca,citez:
...Pentru perioada de dupa 1 aprilie 1992 sporul de vechime este introdus in veniturile (salariile) trecute in cartea de munca, deci nu mai trebuie introdus separat in program...
Deci in urma celor prezentate mai sus,as dori sa stiu daca am facut bine ca am introdus acel procent in calcul,sau dimpotriva ,nu trebuia.

Si cu permisiunea dumneavoastra as dori sa mai lamuresc un lucru.Cei 12 ani lucrati in grupa a 2-a de munca au fost in procent de 80%.Afecteaza acest lucru ,la faptul ca,asa cum ati spus in raspuns, ca ma pot pensiona imediat? Astept un raspuns si in acest sens.
Va multumesc anticipat,pentru amabilitatea dumneavoastra.
Re: Calcul pensie
Scris de: GicaH la data: 04/05/2023 2:15pm
STEFANESCU CONSTANTIN :
Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Va multumesc pentru raspunsul oferit.Vin acum cu o precizare la o nelamurire pe care o aveati si as vrea sa o clarificam.Intrebati dumneavoastra si va citez:
...In perioada lucrata pana in luna septembrie 1992, cand sporurile au fost incluse in salariu ati introdus un spor de 9 % care nu stim ce reprezinta...
Si acum va spun si motivul pentru care am introdus acel spor in calcul.La explicatiile dumneavoastra de pe site la sectiunea SPOR DE VECHIME spuneti,va citez din nou:
...Programul de calcul de pe acest site nu reconstituie acest spor de vechime si deci este necesar sa fie introdus manual in program la nivelelul cifrelor de mai sus...
Ceea ce am facut si eu.Am introdus manual acest spor de vechime de 9%,corespunzator vechimii intre 10 si 15 ani,in programul de calcul,pana in aprile 1992,cand tot acolo mentionati ca,citez:
...Pentru perioada de dupa 1 aprilie 1992 sporul de vechime este introdus in veniturile (salariile) trecute in cartea de munca, deci nu mai trebuie introdus separat in program...
Deci in urma celor prezentate mai sus,as dori sa stiu daca am facut bine ca am introdus acel procent in calcul,sau dimpotriva ,nu trebuia.

Si cu permisiunea dumneavoastra as dori sa mai lamuresc un lucru.Cei 12 ani lucrati in grupa a 2-a de munca au fost in procent de 80%.Afecteaza acest lucru ,la faptul ca,asa cum ati spus in raspuns, ca ma pot pensiona imediat? Astept un raspuns si in acest sens.
Va multumesc anticipat,pentru amabilitatea dumneavoastra.

Da, este corect introdus spor vechime după 01.04.1992, până la 01.04.2001, dacă aveti adeverință. De exemplu eu dupa aceasta data am avut 17%, 20% si pana la 25% pana la 01.04.2001, dar am avut adeverinte pentru acest spor de vechime.
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 04/06/2023 2:57am
1 Referitor la sporul de vechime.
Precizarea facuta de noi pe pagina de pe site este corecta dar dv ati interpretat-o gresit.
Sporul de vechime se acorda ca o recompensa a experientei capatata de angajat dupa o anumita perioada lucrata.
Pe site la pagina spor de vechime se mentioneaza cum se acorda sporul de vechime in functie de vechime astfel:
In perioada 1 septembrie 1983 - 1 aprilie 1992:
3% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 3-5 ani
6% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 5-10 ani
9% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 10-15 ani
Adica :
- In perioada in care aveti vechime sub 3 ani nu vi se acorda spor de vechime. Dv aveti o vechime de 3 ani in luna februarie 1985 deci pana in februarie 1985 aveti spor de vechime zero.
- In perioada februarie 1985 si ianuarie 1987 aveti vechime intre 3 si 5 ani si spor de vechime 3%.
- In perioada februarie 1987 si ianuarie 1992 aveti vechime intre 5 si 10 ani si spor de vechime 6%.
- In perioada februarie 1992 si martie 1992 aveti vechime intre 10 si 15 ani si spor de vechime 9%.
Probabil pe dv va derutat expresia "vechime totala" dar am folosit aceasta expresie pentru a evita expresia "vechime neintrerupta" pentruca unii angajati au intrerupt activitatea pentru a satisface stagiu militar asa cum ati facut si dv si in acest caz se cumuleaza vechimile intrerupte.
 2 Expresia : "Pentru perioada de dupa 1 aprilie 1992 sporul de vechime este introdus in veniturile (salariile) trecute in cartea de munca, deci nu mai trebuie introdus separat in program" este gresita si va trebui sa modificam data de 01 aprilie 1992 cu data de 1 septembrie 1992 si sa o completam cu expresia : In cazul in care nu s-a respectat dispozitia de introducere a sporurilor in salariu inscris in carnetul de munca dupa 01 septembrie 1992 sporurile vor fi introduse in calculuil punctajului pensiei daca vor fi dovedite prin adeverinte si acestea trebuie introduse in program, separat, in coloana sporuri.
 Va multumim pentru semnalarea acestei erori.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1