Gen:M
Data nasterii:21.11.1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Va multumesc pentru raspunsurile,foarte corecte si la obiect pe care le-am primit de-a lungul timpului de la dumneavoastra.As dori sa va adresez doua intrebari.
1.Cand se considera data iesirii la pensie si bineinteles si data intrarii in plata a pensiei?La data depunerii dosarului de pensie la Casa de Pensii sau la data cand s-a implinit varsta legala de iesire la pensie.Mai concret varsta iesirii la pensie a fost in noiembrie 2022,iar dosarul de pensie va fi depus in aceste zile,deci exista o diferenta de 5 luni.De la ce data se i-a in considerare iesirea la pensie,avand in vedere cele mentionate?Exista vreo problema faptul ca eu lucrez in continuare?Va multumesc.
2.Sotia mea este pensionara.A lucrat o buna perioada de timp in acord global.Acest lucru nu este mentionat in cartea de munca,ca suma castigata,fiind trecut decat salariul de baza.
De asemenea a lucrat in alta perioada de timp,ore suplimenare,care nu erau specificate si in cartea de munca.Se pot scoate hartii doveditoare pentru aceste lucruri,care apoi sa fie depuse la Casa de Pensii,pentru recalculare?.Stiu ca inca nu sunt reglementate inca aceste proceduri,dar in viitoarea Lege a Pensiilor,am inteles ca vor fi luate in calcul.Le pot scoate acum aceste acte doveditoare si sa le depun la dosar pentru recalculare sau trebuie sa iasa intai noua lege si dupa aceeea sa le depun.
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea dumneavoastra.