Gen:F
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:30ani,3luni
Alte date:facultate
Intrebare:
In primul rand va multumesc pentru raspunsul detaliat pe care l-ati dat. Sunt uimita de faptul ca salariul pentru calculul pensiei este plafonat la 3 resp 5 salarii medii pe tara. Dar unde s-a anuntat asta?Ce lege stipuleaza aceasta nedreptate? De ce nu am cerut salariu la "negru", daca mi se intampla asa ceva??Doresc in continuare sa fac o precizare. Incepand cu 1.04.2005 si pana la 1.10 2007, salariul trecut de mine este suma a doua contracte de munca ale mele, dar nu am stiut cum sa le trec decat ca suma. Jumatate din salariul acesta este trecut in cartea de munca, pentru cealalta suma am acte (pe care le-am atasat dosarului de pensie)emise de firma cu plata aferenta a tuturor obligatiilor catre stat.Din 1.10 2007 pana la 1 04 2009 cifra trecuta de mine ca salariu este cea din cartea de munca.Acum va intreb, A) cum trec salariile mele de la cele 2 firme in perioada 1.04 2005 - 1.10 2007? B)Va rog sa-mi spuneti care este legea care dezavantajeaza atat de cumplit oamenii care lucreaza atat de mult, in conditii mari de stres si raspundere?C)Citind legea pensiei de invaliditate din prezentarea dvs, inteleg ca nr de puncte s-a obtinut impartindu-se suma totala la 30ani,3 luni( stagiul lucrat de mine si trecut in decizia de pensionare).La iesirea la pensia la limita de varsta, suma se va imparti la 29ani, 6luni, in concluzie pensia la limita de varsta va fi un pic mai mare. Este corect?
Multumesc pentru raspunsurile dvs elaborate.