Subiect "Reducerea varstei de pensionare" Deschis de Gheorghe Cernatescu la data: 06/20/2023 6:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reducerea varstei de pensionare
Scris de: Gheorghe Cernatescu la data: 06/20/2023 6:49am
La Art. 65 alin 5 din Legea Pensiilor este prevazuta o reducere a varstei de pensionare pentru persoanele care au locuit timp de min. 30 de ani in anumite localitati.
Cum se poate face dovada acestui lucru (ca o persoana a locuit 30 de ani intr-o anumita localitate)?
Re: Reducerea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 06/20/2023 7:24am
In art 54 alin (5) si (6) din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 se prevede ca :
- Pentru a beneficia de astfel de reducere a varstei de pensionare trebuie sa se prezinte o adeverinta-tip eliberata de serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor competent.
- Cererea pentru aceasta adeverinta se depune la serviciul comunitar de evidenta a persoanelor de care apartine domiciliul actual al solicitantului.
Scris de: Gheorghe Cernatescu la data: 06/20/2023 7:39am
Am retinut. Multumesc mult pentru raspuns.
Deci e vorba doar de domiciliul stabil. Ca, de exemplu, in perioada liceului si inca vreo cativa ani dupa aceea am locuit intr-una dintre acele localitati cu viza de resedinta.
Scris de: la pensie la data: 06/20/2023 7:56am
Conform codului civil domiciliul unei persoane fizice in vederea exercitarii drepturilor si libertatile civile este acolo unde are locuinta principala.
Acolo unde locuieste cu viza de flotant se numeste resedinta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1