Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua
Am obtinut in instanta drepturi salariale pentru perioada 09,11,2018-11,03,2022.In baza OUG 130/2021 institutia imi va plati esalonat in 5 ani diferentele salariale.
a) în primul an respetiv anul 2023 de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an respectiv 2024 de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an respectiv 2025 de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an respectiv 2026 de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an respectiv 2027 de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.
la 31,02,2023 intentionez sa ma pensionez la limita de varsta.
Cum voi putea recalcula pensia pentru drepturile salariale castigate daca institutia nu imi va plati la plecarea din unitate drepturile salariale casticate si implicit nu va plati nici contributia la pensie CAs de 25%.
Institutia imi sa plati suma esalonat in 5 ani iar eu nu ma voi putea bucura de drepturile mele la pensie decat in anul 2027 .
Ca ma sfatuiti sa dau institutia in judecata.
Multumesc