Subiect "Rugăminte și ajutor" Deschis de Miha la data: 06/30/2023 7:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Rugăminte și ajutor
Scris de: Miha la data: 06/30/2023 7:53am
Gen:F
Data nasterii:15.12.1958
Stagiul de cotizare:43ani
Alte date:
Intrebare:buna ziua,va rog mult sa mă ajutați cu o informație,eu vreau sa mi depun dosarul de pensie,dar am nevoie de ajutor,am 4 ani de facultate dar făcuți după vârsta de 40 de ani,ei sânt la zi,buget fara plata,dar în perioada cat am făcut studiile am și lucrat,știți cumva cum se i.a in calcul,se da un spor de ani la vechime sau se i.a in calcul doar perioada lucrata,la fel și cu perioada doctoratului,va mulțumesc
Re: Rugăminte și ajutor
Scris de: la pensie la data: 07/03/2023 5:52am
Perioada facultatii se asimileaza stagiului de cotizare, indiferent de varsta, daca facultatea a fost urmata la zi, a fost absolvita cu diploma si daca in acea perioada nu s-a lucrat.
Deci dv trebuie sa optati fie pentru stagiul asimilat pentru facultate fie pentru stagiul lucrat in aceiasi perioada, la fel si cu doctoratul.
Pentru a putea sa optati pentru una din cele doua variantele trebuie sa stiti ca pe pereioada facultatii urmate la zi in perioada inainte de 01 aprilie 2001 se ia in calcul salariul minim pe economie. Acest salariu il gasiti si pe site-ul nostru pe pagina intitulata "Salariul minim pe tara" accesibila de pe pagina principala.
Perioada concediilor fara plata nu se asimileaza stagiului de cotizare si la calculul stagiului de cotizare se scade din perioada calendaristica.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1