Gen:F
Data nasterii:07.04.1963
Stagiul de cotizare:29
Alte date:Am o Decizie de pensionare privind acordarea pensiei militare de stat la limita de varsta, in baza legii 223/2015 art.19, articol care prevede faptul ca poti beneficia de pensie militara de stat daca te afli la limita de varsta si ai o vechime in serviciu intre 10 si 15 ani. Eu am avut vechime in serviciu 11 ani in conditii speciale. In aceste conditii legea prevede un calcul al pensiei doar pentru anii de vechime in serviciu, respectiv cei 11 ani in conditii speciale.
In afara celor 11 ani in calitate de militar eu am lucrat si cotizat si in sistemul civil de pensii inca 29 de ani (pentru care mi-am facut calcul cu aploicatia dvs.)
Intrebare:
1. Pentru anii de vechime ce nu au fost luati in calcul pentru stabilirea pensiei militare de stat si anume cei 29 de ani, ma pot adresa Casei Nationale de Pensii Publice pentru deschiderea dreptului la pensie în baza legii 263/2010?
2. Cand pot face acest lucru: la implinirea varstei standard de pensionare din legea 263/2010 sau pot si anticipat? Cei 11 ani militari sunt recunoscuti ca stagiu de cotizare in sistemul public de pensii in aceste conditii?