Subiect "ESTIMARE DATA IESIRE LA PENSIE" Deschis de CONSTANTIN FLORENTINA CARTMEN la data: 07/11/2023 2:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ESTIMARE DATA IESIRE LA PENSIE
Scris de: CONSTANTIN FLORENTINA CARTMEN la data: 07/11/2023 2:56am
Gen:F
Data nasterii:12.12.1969
Stagiul de cotizare:27
Alte date:23 ani de gr. II ( 8 ani înainte de 2001 restul după 2008)
Intrebare:Care ar fi data la care pot depune dosarul de pensie?
Vă mulțumesc!
Re: ESTIMARE DATA IESIRE LA PENSIE
Scris de: la pensie la data: 07/11/2023 4:29am
Conform legii actuale a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupele de munca in data de 12 decembrie 2032 la varsta standard de pensionare de 63 ani.
Dupa data de 01 aprilie 2001 grupa de munca echivalenta grupei II este numita conditii deosebite
Pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in gr II de munca si 15 ani intregi lucrati in conditii deosebite beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 7 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani.
Stagiul de cotizare lucrat in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 23 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 7 ani si 8 luni fata de varsta standard de pensionare si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 4 luni adica in data de 12 februarie 2025, daca va completati stagiul de cotizare cu 1 an si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani
Este prevazut ca atuala lege a pensiilor sa fie inlocuita cu o noua lege a pensiilor, ale carei prevederi nu le cunoastem, dar care este foarte probabil sa va creasca varsta standard de pensionare fapt care va amana iesirea dv la pensie.
Scris de: lil la data: 07/11/2023 7:26am
Gen:femeie
Data nasterii:12.06.1968
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:conditii munca normale
Intrebare:cand pot iesi la pensie anticitata cel mai devreme si care va fi procentul de penalizre
Scris de: la pensie la data: 07/11/2023 8:03am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 12 iunie 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, dupa varsta de 58 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 4 ani si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Nu putem aprecia procentul de penalizare deoarece nu avem date certe privind data de iesire la pensie a dv. Este prevazut ca atuala lege a pensiilor sa fie inlocuita cu o noua lege a pensiilor, ale carei prevederi nu le cunoastem, dar este foarte probabil sa va creasca varsta standard de pensionare fapt care va amana iesirea dv la pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1