Subiect "Număr puncte" Deschis de Dana la data: 07/17/2023 7:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Număr puncte
Scris de: Dana la data: 07/17/2023 7:47am
Gen:feminin
Data nasterii:08.11.1961
Stagiul de cotizare:42 ani și 4 luni
Alte date:
Intrebare:Bună ziua. Am depus dosarul de pensionare în 4 ianuarie 2023 iar Decizia a fost emisa cu data de 23 februarie 2023 (pensie anticipata parțială fără penalizare).INTREBARE 1: numărul de puncte s-au calculat pana la data emiterii deciziei sau la data depunerii dosarului? INTREBARE 2:pentru recalculare la împlinirea vârstei trebuie sa depun o cerere și se va lua în calcul și veniturile obținute pana la data încetării Contractului Individual de Munca? Mulțumesc
Re: Număr puncte
Scris de: la pensie la data: 07/17/2023 9:50am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 08 ianuarie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni.
In calculul pensiei anticipate nediminuate a fost luat stagiul de cotizare realizat pana la data depunerii dosarului de pensie, adica 4 ianuarie 2023.
Recalcularea pensiei la trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta se va face din oficiu, fara a depune cerere. La aceasta recalculare va fi luat in calcul si stagiul de cotizare realizat dupa depunerea dosarului. Daca noua lege a pensiilor va intra in vigoare incepand cu data de 01 ianuarie 2024 este posibil ca trecerea la pensie pentru limita de varsta si recalcularea pensiei sa se faca cu aceasta data.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1