Subiect "VARSTA DE PENSIONARE" Deschis de nadasan la data: 07/19/2023 7:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
VARSTA DE PENSIONARE
Scris de: nadasan la data: 07/19/2023 7:17am
Gen:BARBAT
Data nasterii:NOIEMBRIE 1964
Stagiul de cotizare:33 ANI
Alte date:ARE 4 ani si 11 luni lucrati in grupa a I a si 5 ani si 6 luni in grupa a IIa
Intrebare:Cand se poate pensiona, indiferent de tipul de pensionare(anticipata,anticipata partial, limita de varsta).
Va multumesc
Re: VARSTA DE PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 07/19/2023 8:20am
Conform actualei legi a pensiilor, 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupele de munca, in luna noiembrie 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani.
Pentru stagiul de 4 ani intregi lucrat in in gr I si stagiul de 6 ani intregi lucrati in grupa II (completat cu 6 luni lucrate in grupa I) beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar de 3 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 36 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 4 ani intregi lucrat in conditii speciale si stagiul de 6 ani intregi lucrat in conditii deosebite (completat cu 6 luni lucrate in grupa conditii speciale) beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in luna noiembrie 2025.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in luna noiembrie 2024.
Este prevazut ca incepand cu 01 ianuarie 2024 actuala lege a pensiilor sa fie inlocuita de o noua lege a pensiilor ale caror prevederi nu stim daca vor fi modificate fata de actuale lege a pensiilor.
Re: VARSTA DE PENSIONARE
Scris de: nadasan la data: 07/20/2023 3:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
MULTUMESC MULT !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1