Subiect "Recalculare pensie" Deschis de Vali Poenariu la data: 07/19/2023 7:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie
Scris de: Vali Poenariu la data: 07/19/2023 7:30am
Gen:feminin
Data nasterii:19.08.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua,
În ultimul timp în mass media ,președintele Casei Naționale de Pensii destine ca indicele de corecție va fi eliminat,atât pentru pensiile aflate în plata cât și pentru cele care vor întra în plata.Asta înseamnă că în urna recalculării, o serie de pensii aflate în plata vor scădea.Este corect sa se întâmple asa?Asta inseamna ca eu voi pierde bani?
Re: Recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 07/19/2023 8:38am
Scopul declarat al noii legi a pensiilor este acela de a elimina discriminarile folosite la calculul pensiilor, iar indicele de corectie este una din discriminari, mai ales cel acordat incepand cu anul 2020.
Insa nu trebuie sa intelegeti ca prin eliminarea indicelui de corectie vi se va diminua pensia, deoarece viitoarea lege a pensiilor va aduce si alte modificari care vor compesa diminuarea datorita eliminarii indicelui de corectie.
Scris de: Valentina Popescu la data: 07/20/2023 1:54am
la pensie :
Scopul declarat al noii legi a pensiilor este acela de a elimina discriminarile folosite la calculul pensiilor, iar indicele de corectie este una din discriminari, mai ales cel acordat incepand cu anul 2020.
Insa nu trebuie sa intelegeti ca prin eliminarea indicelui de corectie vi se va diminua pensia, deoarece viitoarea lege a pensiilor va aduce si alte modificari care vor compesa diminuarea datorita eliminarii indicelui de corectie.

Pai noi sa muncim pana murim si cand iesim la pensie sa nu ne permitem nici macar sa platim utilitatile.
Scris de: Popescu Elena la data: 10/04/2023 12:54pm
Valentina Popescu :
la pensie :

Pai noi sa muncim pana murim si cand iesim la pensie sa nu ne permitem nici macar sa platim utilitatile.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1