Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de VOINEA CONSTANTIN la data: 08/01/2023 4:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: VOINEA CONSTANTIN la data: 08/01/2023 4:55am
Gen:M
Data nasterii:18.12.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi comunicati daca pentru 1 luna si 15 zile lucrati in grupa I (AN 1982 ) si 3 ani si 4 luni lucrati in gr. II (PERIOADA 1997-2000 ) ,beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare .Multumesc
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 08/01/2023 5:40am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca, in data de 18 decembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani, daca indepliniti conditia sa aveti realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 3 ani intregi lucrat in grupa II de munca beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani adica in data de 18 decembrie 2027 daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa I de munca nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece aceasta se acorda pentru stagii de minim 2 ani si deoarece acest stagiu considerat a fi lucrat in grupa II si cumulat la stagiul de cotizare lucrat in grupa II de 4 luni nu se insumeaza un an intreg.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1