Subiect "informare angajator , pensie anticipata partial" Deschis de gina mares la data: 08/02/2023 3:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
informare angajator , pensie anticipata partial
Scris de: gina mares la data: 08/02/2023 3:18am
Gen:F
Data nasterii:26.10.1965
Stagiul de cotzare:Alte date:
Intrebare:Buna ziua , in luna august 2023 voi depune actele aferente pensiei anticipate partial. Datele sunt :Varsta 58, vechime 38 ani si 8 luni.Itrebarea este ref incetarea efectiva a activitatii.Mai exact ; presupunem ca voi avea decizia de pensionare in octombrie 2023. Pot sta cu decizia "in sertar" pana in ian 2024 si atunci sa notific angajatorul? adica cu decizia in sertar sa lucrez pana la 31.12.2023 ? Care sunt riscurile ?
Multumesc in avans pt raspuns.
GM
Re: informare angajator , pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 08/02/2023 4:44am
Nu este posibil sa procedati astfel.
Prin legea 76/2022 se stabileste obligatia Casei de pensii de a comunica angajatorului, in 5 zile, emiterea deciziei de pensionare, iar angajatorul este acela care hotaraste data incetarii contractului dv de munca.
Pentru a indeplinii aceasta obligatie Casa de pensii cere ca la dosarul de pensie sa depuneti o adeverinta eliberata de angajator cu datele acestuia.
Scris de: gina mares la data: 08/03/2023 6:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
multumesc pentru raspuns. Revin cu o noua intrebare.Stiu ca procesarea unei cereri se face in termen de 45 zile. Daca depunerea dosarului se face in noiembrie 2023 si decizia este emisa in ianuarie 2024, in baza carei legi este emisa decizia? Legea in vigoare la data depunerii dosarului sau noua lege care va intra in vigoare anul viitor ?
Multumesc in avans.
Scris de: la pensie la data: 08/03/2023 8:15am
Decizia de pensionare va fi emisa conform prevederilor legale de la data depunerii dosarului de pensionare.
Insa daca incepand cu 01 ianuarie 2024 se modifica formula de calcul a pensiei atunci si pensia dv va fi recalculata conform noii formule de calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1