Subiect "Decizie pensie pentru limita de varsta" Deschis de MARIN POPESCU la data: 08/07/2023 8:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Decizie pensie pentru limita de varsta
Scris de: MARIN POPESCU la data: 08/07/2023 8:12am
Gen:M
Data nasterii: 04.10.1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:In data de 14.12.2022, am depus cerere de pensionare. In data de 03.02.2023 a fost emisa decizia privind pensionarea anticipata. Numarul de luni de anticipare -6. Varsta de pensionare pentru limita de varsta 60 si 8 luni(date luate din decizia de pensionare).
Intrebare: Pe data de 04.06.2023 am inplinit varsta de 60 ani si 8 luni. Nu era normal, ca pana la aceasta data, sa vina decizia de pensionare pentru limita de varsta? Eu am lucrat, in tot acest timp. Mai era nevoie sa depun alta cerere? Va multumesc.
Re: Decizie pensie pentru limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 08/07/2023 9:19am
Asa cum v-am raspuns la un mesaj anterior la realizarea varstei reduse de pensionare de 60 ani si 8 luni Casa de pensii trebuie sa emita o decizie de transformare a pensiei in pensie pentru limita de varsta si sa vi se recalculeze pensia, din oficiu fara cerere, luanduse in calcul stagiul de cotizare lucrat pana la data transformarii pensiei.
Faptul ca decizia de transformare a pensiei in pensie pentru limita de varsta intarzie se datoreaza cauzelor birocratice si de cele mai multe ori se depaseste termenul legal.
Avand in vedere intarzierea mentionata de dv credem ca este necesara sa depuneti o cerere prin care sa le amintiti indeplinirea conditiilor pentru pensie pentru limita de varsta.
Trebuie sa remarcam ca la emiterea deciziei pentru limita de varsta se recalculeaza pensia si se ia in calcul stagiul de cotizare lucrat dupa pensionare cu pensie anticipata partiala adica in perioada 14 decembrie 2022 - 04 iunie 2023.
Pentru recalcularea pensiei pentru stagiul lucrat dupa data de 04 iunie 2023 trebuie sa depuneti cerere, de preferabil la data incetarii activitatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1