Subiect "documente cotizatie" Deschis de Luc la data: 08/25/2023 2:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
documente cotizatie
Scris de: Luc la data: 08/25/2023 2:05am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Am constatat ca lipsesc 5 declaratii din stagiul lunar de cotizare inregistrat la CNPP dupa aprilie 2001, desi cartea de munca este completata si cu lunile respective. Angajatorul a fost radiat in 2017 si n-am gasit detinatorul arhivei. Va rog sa-mi spuneti care sunt implicatiile asupra stagiului de cotizare, eventual daca sunt recunoscute ca perioade de cotizare in baza cartii de munca. Multumesc
Re: documente cotizatie
Scris de: la pensie la data: 08/26/2023 8:27am
Dupa aprilie 2001 Casa de pensii recunoaste ca stagiu de cotizare perioada in care s-a platit contributie de asigurare sociala (CAS).
Dupa aceasta data s-a platit CAS atat de catre angajat cat si de angajator. Pentru perioada in care angajatorul nu a transmis Casei de pensii declaratii lunare poate fi remediata prin transmiterea unei declatii rectificatoare facute de angajator.
Daca angajatorul nu mai poate transmite declaratii rectificatoare se considera ca angajatorul a retinut contributia angajatului si nu a transmis-o la Casa de pensii iar daca aceasta perioada se afla in intervalul 01 aprilie 2001 - 01 ianuarie 2011 se ia in calculul stagiului de cotizare numai o treime din aceasta perioada, conform nr 38 din Normele de aplicare ale legii pensiilor 19/2000, iar daca este dupa 01 ianuarie 2011 nu se considera stagiu de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1