Subiect "Cupon pensie" Deschis de Cecilia la data: 08/27/2023 7:37pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cupon pensie
Scris de: Cecilia la data: 08/27/2023 7:37pm
Gen:f
Data nasterii:17.09.1961
Stagiul de cotizare:36 ani și 3 luni
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
Sunt pensionar cu pensie anticipată parțială.in data de 17.10.2023 îndeplinesc condițiile pentru transformarea actualei pensii în pensie la limita de varsta. Cele 45 de zile pentru emiterea noii decizii s-ar împlini la sfârșitul lunii noiembrie. Din experienta dvs. este posibil să primesc pensia nouă mărită în luna decembrie 2023 sau în luna ianuarie 2024?
Întrebarea mea este determinată de ideea apărută în presă că dacă, după apariția noii legi a pensiilor in ianuarie 2024,după recalcularea pensiilor, chiar dacă rezulta o pensie mai mică, se va păstra cea în plată. În cazul meu se va putea considera pensia nouă pentru limita de varsta, ca pensie aflată in plată, chiar dacă cuponul nou se va emite în ianuarie 2024, cu decizie posibil din noiembrie, dar cu acordarea drepturilor de pensie marita din urmă, adică din 17.10.2023?
Vă mulțumesc mult pentru tot ajutorul și dăruirea cu care ne consiliați!!!
Re: Cupon pensie
Scris de: la pensie la data: 08/28/2023 3:32am
Nu putem aprecia perioada in care se emite decizia de pensionare cu pensie pentru limita de varsta dupa data in care se indeplinesc conditiile deoarece aceasta difera de la un judet la altul, in functie de numarul de dosare in calcul si de birocratia existenta la fiecare Casa de pensii.
Dar nu are nicio importanta aceasta perioada pentruca, indiferent de data emiterii deciziei si a tiparirii cuponului de pensie, se considera pensie pentru limita de varsta, marita, in plata, incepand cu data in care se indeplinesc conditiile pentru aceasta, adica incepand cu data de 17 octombrie 2023.
In privinta intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor si ale recalcularii tuturor pensiilor suntem sceptici ca se va respecta data promisa de 01 ianuarie 2024.
Re: Cupon pensie
Scris de: Cecilia la data: 08/28/2023 5:55am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
Va multumesc mult, mult pentru celeritatea cu care mi-ati raspuns și mi-ati adus liniștea, că nu am de ce să îmi fac atâtea griji!
Vă doresc multă sănătate și tot ceea ce este mai bun și mai frumos in aceasta lume!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1