Subiect "Pensie" Deschis de Todor Lizi la data: 09/01/2023 2:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Todor Lizi la data: 09/01/2023 2:36am
Gen:F
Data nasterii:1968
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date: Am lucrat 10 ani ,8luni si 15 zile grupa II (100%) intre anii 1991-2001
Intrebare: Sunt salariata . Va rog mult , daca se poate , sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie cel mai curand , la limita de vartsta cat si anticipat si anticipat partial ,cu pensie diminuata si cu cat . va multumesc mult .
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 09/01/2023 3:08am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in anul 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani.
Pentru stagiul de 10 ani intregi lucrati in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 38 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 10 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 8 luni.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 58 ani. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Nu avem datele necesare pentru a face calculul diminuarii pensiei insa apreciem ca aceasta va fi intre 5 si 7 %, mai mica daca lucrati in continuare pana la varsta de 58 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1