Subiect "modificari noua lege a pensiilor" Deschis de Nitu Rodica la data: 10/05/2023 5:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
modificari noua lege a pensiilor
Scris de: Nitu Rodica la data: 10/05/2023 5:18am
Gen: F
Data nasterii: 16.05.1956
Stagiul de cotizare: conform deciziei de pensionare = 46 ani
Alte date: in prezent pensionara
Intrebare: Avand in vedere acest stagiu complet de cotizare, care va fi modificarea referitoare la punctaj, conform noii legi a pensiilor (daca va fi vreuna)

Multumesc anticipat
Re: modificari noua lege a pensiilor
Scris de: la pensie la data: 10/05/2023 8:25am
Regretam pentru faptul ca nu va putem face un astfel de calcul deoarece noua lege a pensuiilor nu a fost publicata si nu cunoastem ce prevederi va avea.
Se discuta ca noua metoda de calcul a punctajului pensiei va cuprinde doua componente :
- O crestere a punctajului pensiei din perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001, prin introducerea in calcul a salariilor brute. Aceasta crestere depinde de cat de mare este diferenta intre salariile brute si cele care au fost luate in calcul, in cazul in care depuneti adeverinta cu salariile brute sau de procentul cu care va creste din oficiu punctajul realizat de dv inainte de aprilie 2001 daca nu depuneti adeverinta.
- Un punctaj suplimentar acordat celor care au realizat un stagiu de cotizare mai mare decat stagiul complet de cotizare de 25 ani, a carei metoda de calcul o vom cunoaste numai dupa adoptarea noii legi a pensiilor.
Scris de: Nitu Rodica la data: 10/30/2023 4:26am
Gen:F
Data nasterii: 16.05.1956
Stagiul de cotizare: -conform primei deciziei de pensionare (limita de
varsta) = 42 ani
-conform recalculare dupa inca 4 ani lucrati in privat dupa pensionare = 46 ani (perioada in care am cumulat pensia cu salariu)
Alte date:
Intrebare:

Punctajul suplimentar acordat celor care au realizat un stagiu mai mare de 25 ani se va aplica in cazul meu pentru 46 ani sau pentru 42 ani?
Scris de: la pensie la data: 10/30/2023 9:27am
Asa cum am precizat in raspunsul anterior vom putea sa va dam un raspuns corect numai dupa adoptarea noii legi a pensiilor.
Noi presupunem ca se va lua in calcul stagiul total de cotizare de 46 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1