Subiect "depunere cerere pensie" Deschis de slobozeanu la data: 10/07/2023 3:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
depunere cerere pensie
Scris de: slobozeanu la data: 10/07/2023 3:40am
Gen:f
Data nasterii:26.03.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Indeplinesc conditiile de iesire la pensie din luna septembrie 2023 fiindca am grupa si am reducere 2 ani si 6 luni.In prezent lucrez .Daca depun cererea de pensionare ptr limita de varsta in decembrie 2023 si probabil in ianuarie 2024 imi va veni decizia. As putea cere anularea deciziei de pensionare si sa luceaz in continuare pana la implinirea varstei standard de pensionare fara a mai depune la dosar adeverinta de grupa cu reducerea varstei de pensionare .Multumesc
Re: depunere cerere pensie
Scris de: GicaH la data: 10/08/2023 9:32am
slobozeanu :
Gen:f
Data nasterii:26.03.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Indeplinesc conditiile de iesire la pensie din luna septembrie 2023 fiindca am grupa si am reducere 2 ani si 6 luni.In prezent lucrez .Daca depun cererea de pensionare ptr limita de varsta in decembrie 2023 si probabil in ianuarie 2024 imi va veni decizia. As putea cere anularea deciziei de pensionare si sa luceaz in continuare pana la implinirea varstei standard de pensionare fara a mai depune la dosar adeverinta de grupa cu reducerea varstei de pensionare .Multumesc

Dupa cele expuse se pare ca nu sunteți sigura de ceea ce doriți sa faceți.
Daca nu doriti sa iesiti mai repede la pensie beneficiind de reducere pentru grupa de muncă, nu depuneți adeveeinta si ieșiți la pensie la varsta cand veti avea dreptul si depuneti adeverinta atunci pentru stagiu suplimentar si punctele suplimentare.
Re: depunere cerere pensie
Scris de: la pensie la data: 10/09/2023 3:51am
In privinta dreptului de a cere anularea deciziei de pensionare nu cunoastem care vor fi prevederile noii legi a pensiilor insa credem ca veti avea acest drept.
Indicatia ca daca nu vreti sa beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la depunerea dosarului pentru pensie pentru limita de varsta, asa cum zice domnul Gica, trebuie sa depuneti adeverinta pentru stagiile de cotizare in grupele de munca pentru a beneficia de celelalte drepturi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1