Subiect "Depunere dosar pentru pensie la limita de varsta" Deschis de Radu George Mihail la data: 10/12/2023 11:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Depunere dosar pentru pensie la limita de varsta
Scris de: Radu George Mihail la data: 10/12/2023 11:29am
Gen:masculin
Data nasterii:01.12.1958
Stagiul de cotizare:38
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Pe 01.12.2023 implinesc 65 de ani, putand a iesi la pensie la limita de varsta.
Avand in vedere ca se preconizeaza ca de la 01.01.2024 sa se schimbe valoarea punctului de pensie si acordarea unor mariri pensiilor existente, va rog sa ma sfatuiti cum ar fi mai avantajos sa procedez:
Sa depun dosarul anul acesta si sa beneficiez de marirea de pensie de la anul?
Sau sa depun dosarul in ianuarie anul viitor ca sa beneficiez de calculul pensiei cu noua valoare a punctului de pensie?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Re: Depunere dosar pentru pensie la limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 10/12/2023 12:31pm
Radu George Mihail :
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Avand in vedere ca se preconizeaza ca de la 01.01.2024 sa se schimbe valoarea punctului de pensie si acordarea unor mariri pensiilor existente, va rog sa ma sfatuiti cum ar fi mai avantajos sa procedez:
Sau sa depun dosarul in ianuarie anul viitor ca sa beneficiez de calculul pensiei cu noua valoare a punctului de pensie?

Eu zic sa il depui anul acesta pe 1 decembrie, cand ai dreptul, caci la anul oricum o sa primești recalculare, dupa noua indexare, respectiv noua lege cu noua formula de calcul, iar pensia de pe decembrie o pierzi daca nu depui dosarul la timp.
Scris de: la pensie la data: 10/12/2023 1:09pm
Sfatul domnului Gica este corect,
Va sfatuim sa depuneti dosarul in decembrie, cand aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta si veti primi pensia in luna decembrie calculata cu valoarea punctului de pensie din acest an si cu indicele de corectie de 1,41 iar incepand cu luna ianuarie vi se va aplica indexarea valorii punctului de pensie.
Daca incepand cu ianuarie 2024 intra in vigoare noua lege a pensiilor vi se va recalcula pensia si dupa opinia noastra, prin recalculare, pensia nu se va diminua.
Scris de: Radu George Mihail la data: 10/13/2023 9:55am
GicaH :
Radu George Mihail :
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,

Eu zic sa il depui anul acesta pe 1 decembrie, cand ai dreptul, caci la anul oricum o sa primești recalculare, dupa noua indexare, respectiv noua lege cu noua formula de calcul, iar pensia de pe decembrie o pierzi daca nu depui dosarul la timp.

OK, multumesc frumos pentru sfat. Il voi urma.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1