Subiect "Calcul pensie-introducere date" Deschis de Radu George Mihail la data: 10/13/2023 11:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie-introducere date
Scris de: Radu George Mihail la data: 10/13/2023 11:36am
Gen:masculin
Data nasterii:01.12.1958
Stagiul de cotizare:38
Alte date:
Intrebare:Buna seara,
Cu ajutorul aplicatiei dumneavoastra, am introdus datele necesare pentru a-mi estima pensia la limita de varsta.
1.Va rog sa va uitati in contul meu, pe varianta de calcul "Radu George Mihail" si sa-mi transmiteti eventualele greseli, observatii.
2.Am procedat corect cand am completat la rubrica "Salariu Tarifar (lunar sau orar)" valorile de la rubrica "Total venit" din "Declaratii nominale depuse de angajatorii dvs" primite de la CNPP?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Re: Calcul pensie-introducere date
Scris de: la pensie la data: 10/15/2023 10:06am
Datele introduse in program depind de tipul de pensie calculat.
In cazul dv, avand in vedere dialogul anterior, consideram ca ati dorit sa va calculati pensie pentru limita de varsta, ceruta in luna decembrie 2023, calculata conform prevederilor legii 263/2010.
Avand in vedere cele de mai sus avem urmatoarele observatii in privinta datelor introduse in programul de calcul de pe site :
1.Am verificat datele introduse in programul de calcul "Radu George Mihail 1958"
2. Nu ati introdus in pagina de intrare a indicelui de corectie, 1.41, care se acorda atutomat celor care se pensioneaza pentru prima oara in anul acesta.
3. In perioada facultatii se selecteaza simbolul "F" Intre luna octombrie din anul intai pana in luna septembrie a ultimului an cu excetia cazului in care in ultimul an se face angajarea inainte de 01 octombrie.
4, Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1985 - august 1988 3 %
Intre septembrie 1988 - martie 1992 6 %
Inainte de 01 aprilie 2001 in calcul se introduce salariul tarifar si sporurile cu caracter permanent cum ar fi :
- sporul de vechime care inainte de aprilie 1992 se acorda automat iar incepand cu aprilie 1992 daca este dovedit prin adeverinta
- sporuri cu caracter permanent cum ar fi sporul pentru conditiile de munca, sporul pentru orele de noapte, etc. daca sunt dovedite prin adeverinta
Dupa 01 aprilie 2001 se introduc salariile brute pentru care s-a platit CAS si care au fost transmise de angajatori la Casa de pensii, cele la care faceti referire dv.
7. Dupa 01 aprilie 2001 exista perioade in care salariul pentru care s-a platit CAS a fost limitat iar programul aplica automat limitarea.
Gasiti aceste limite pe pagina de pe site-ul nostru cu titlul "Limitarea salariului luat in calculul pensiei" acesibila de pe pagina principala a site-ului.
Dupa 01 aprilie 2001 grupa I de munca si-a schimbat numele in grupa conditii speciale iar dv nu ati introdus numele corect al grupei de munca dupa 01 aprilie 2001 insa aceasta eroare nu modifica rezultatul iesit din calcul.
Scris de: Radu George Mihail la data: 10/16/2023 10:57am
Gen:masculin
Data nasterii:01.12.1958
Stagiul de cotizare:38
Alte date:
Intrebare:Buna seara,
Va multumesc pentru raspunsul anterior. Rapid si clar.
Ca atare am completat in calculul pensiei la limita de varsata, remarcile dumneavoastra si veniturile pana in luna septembrie 2023.
Am rugamintea sa mai faceti o verificare si sa-mi transmiteti eventualele observatii.
Sincer, mi se pare cam mare suma care rezulta din calcul.
Multumesc anticipat pentru amabilitate.
Scris de: la pensie la data: 10/17/2023 5:54am
Am reverificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
- Dintr-o regretabila eroare v-am indicat gresit sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 care se aplica automat.
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime :
Intre septembrie 1985 - august 1988 0 %
Intre septembrie 1988 - august 1990 3 %
Intre septembrie 1990 - martie 1992 6 %
- Referitor la punctajul si valoarea pensiilor acestea sunt corecte in masura in care salariile introduse si stagiile lucrate in grupa I si conditii speciale sunt corecte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1